Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Παρακαλούμε την περιφερειακή διεύθυνση του Ο.Α.Ε.Δ. στη Καβάλα να μας ενημερώσει γιατί δεν στάλθηκαν τα παρουσιολόγια των εργαζομένων με stage του Κ.Π.Α. Σερρών στη Γενική Γραμματεία Stage για να πληρωθούν τον Νοέμβριο οι εργαζόμενοι ;;;;;.
Γιατί οι εργαζόμενοι έκαναν Χριστούγεννα χωρίς τα χρήματα που έπρεπε να έχουν πάρει από τις 18 Δεκεμβρίου ;.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων,
έως 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς
απέχουμε πανελλαδικά από τις εργασιακές μας υποχρεώσεις
και παίρνουμε μέρος στις πολύμορφες κινητοποιήσεις!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009


Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ STAGER ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ 16 ΚΑΙ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ STAGERS ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ;;;

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

http://naxios.blogspot.com/

Πρώτη νίκη συμβασιούχων στα δικαστήρια. Οι συμβασιούχοι του Μουσείου Πάτρας μετά από δικαστική απόφαση επιστρέφουν τη Δευτέρα στη δουλειά τους!

Απόφαση ράπισμα για την κυβέρνηση θεωρείται ότι είναι η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ενδεχομένως να αποτελέσει και τον «μπούσουλα» για όλους τους συμβασιούχους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, (περιλαμβάνοντας ακόμα και τους εργαζόμενους με συμβάσεις stage).
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων εργαζομένων στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.
Η απόφαση, (αναλόγως και με το σκεπτικό που θα τη συνοδεύει και το οποίο αναμένεται να γίνει γνωστό την προσεχή Δευτέρα), είναι μάλλον βέβαιο πως αποτελεί πρόκριμα για το επόμενο δικαστικό βήμα των συμβασιούχων του Μουσείου με το οποίο ζητείται η οριστική και αμετάκλητη επιστροφή στην εργασία τους καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, το οποίο δεν προβλέπει ούτε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά ούτε και την ενισχυμένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους. Και στις προαναφερόμενες κατηγορίες, ως γνωστόν, εντάσσονται χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή χρόνου ή ακόμα και εργαζόμενοι με προγράμματα stage.
Συνεπεία της χθεσινής απόφασης, οι συμβασιούχοι επιστρέφουν στο νέο Μουσείο της Πάτρας από το πρωί της προσεχούς Δευτέρας και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής τους, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα επακριβώς χρονικά, αλλά πιθανολογείται πως θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα του προσεχούς Ιανουαρίου.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΘΕΜΑ: «ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΟΧΗ»


Ενημερώνουμε τους συναδέρφους εργαζόμενους με πρόγραμμα STAGE ότι συμμετέχουμε στη 48ωρη ΑΠΟΧΗ που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και προβαίνουμε στις εξής δράσεις:

Α. Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου οι συνάδερφοι της Βόρειας Ελλάδας (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία) συγκεντρωνόμαστε στις 10.00 π.μ. στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους, ακολουθούμε την πορεία που έχει προγραμματιστεί και καταλήγουμε για δράση στην πλατεία Αριστοτέλους!

Β. Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα γίνει συνέλευση όλων των εργαζομένων STAGE της Βόρειας Ελλάδας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου οφείλουμε να παραβρισκόμαστε όλοι για να αποφασίσουμε τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεών μας.

Γ. Οι συνάδερφοι της Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου οφείλουν να βρίσκονται στους προκαθορισμένους τόπους συνάντησης την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 6.30 π.μ. Επικοινωνία με Τσίντζα Νίκο, τηλ. 6976792947, Κοττεάκου Κατερίνα, τηλ. 6946894698 και Κορδετζάκη Μαρία, τηλ. 6956032356.

Τα φετινά Χριστούγεννα για κανέναν εργαζόμενο STAGE δεν θα είναι τα ίδια. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζικές, να τους αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί και είμαστε αποφασισμένοι να προκαλέσουμε την ανατροπή σε όσα σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς!

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο σύλλογος



Κατόπιν:

α) παραίτησης της κας Λαγκαδινού Μαρίας από το αξίωμα της προέδρου του Δ.Σ. του «Συλλόγου Συμβασιούχων STAGE» στον ΟΑΕΔ για σοβαρούς προσωπικούς λόγους που δεν της επιτρέπουν να παρίσταται σε όλες τις κινητοποιήσεις και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου και

β) έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. τη Δευτέρα 30/11/09
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

1ον) να παραμείνει ως μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου η κα Λαγκαδινού, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το καταστατικό του Συλλόγου και

2ον) να αναλάβει προσωρινά χρέη προέδρου η κα Κοττεάκου Αικατερίνη μέχρι νεότερης ανακοίνωσης



Από το Δ.Σ