Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

STAGE (ΟΑΕΔ)

stageoaed@yahoo.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

http://stageoaed.blogspot.com

ΑΘΗΝΑ, 19 / 7 / 2010

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 81

ΠΡΟΣ:

ΟΑΕΔ Διοίκηση, Περ/κές Δ/νσεις,

ΚΠΑ, ΚΠΑ2, Τ.Υ., ΙΕΚ, ΕΠΑΣ,

ΚΕΚ ΟΑΕΔ, Γρ. ΕΚΟ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις»

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,

Είμαστε υποχρεωμένοι λόγω των εξελίξεων και για αποφυγή ενδεχόμενου κόστους σε οποιοδήποτε επίπεδο να σας ενημερώσουμε πλήρως και να διασαφηνίσουμε τα εξής:

Σε ότι αφορά στα ασφαλιστικά μέτρα, για τα οποία έχουν γίνει αλλεπάλληλες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις τις τελευταίες ημέρες, σας ενημερώνουμε ότι όποιος επιθυμεί να προβεί σε αγωγή ασφαλιστικών μέτρων θα πρέπει να στείλει με FAX στο 2510-226669 το ονοματεπώνυμο του, σύμφωνα με τις υποδείξεις του δικηγόρου μας, κου Παυλάτου αλλά και την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. Στην παραπάνω διαδικασία δεν είναι δυνατό να συμμετέχουν όσοι ήδη εργάζονται ή δεν έχει τελειώσει η σύμβασή τους, η κάρτα ανεργίας δεν είναι απαραίτητη αλλά δεν πρέπει να αποδεικνύεται εργασία σε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Ήδη ετοιμάζονται προς διεκπεραίωση οι πρώτες αγωγές, οπότε πρέπει όποιοι ενδιαφέρονται να κινητοποιηθούν άμεσα, ώστε να οριστούν ημερομηνίες για τις δικασίμους όσο πιο γρήγορα γίνεται (το περιθώριο είναι 10 ημέρες). Το ποσό για τα δικαστικά έξοδα είναι 200 ευρώ και μετά την κατάθεση των αγωγών θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία της δικασίμου που θα οριστεί, για αυτό ζητάμε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση. Επί του παρόντος, οι αγωγές των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνουν χωρίς αίτημα προσωρινής διαταγής, διότι αναμένουμε την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος μας αργότερα. Όπως οι περισσότεροι έχετε ενημερωθεί αυτό αποτελεί απόφαση του Δ.Σ. πλέον αλλά και απόφαση του καθένα προσωπικά, τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό αλλά είναι επιβεβλημένη η αντίδρασή μας ώστε να διασφαλίσουμε την επιστροφή μας στην εργασία μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Ένα δεύτερο θέμα που προέκυψε είναι η πληροφορία για την εισήγηση του διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., κου Κικίλια, για πλήρωση 450 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων με 8μηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου. Όταν πληροφορηθήκαμε αυτό το γεγονός (και εμείς και ο δικηγόρος μας), ψάξαμε για να μάθουμε λεπτομέρειες, μια και στο παρελθόν έγιναν παρόμοιες εισηγήσεις και δεν ευδοκίμησαν. Η εισήγηση, λοιπόν, δεν μας καλύπτει σε κανένα επίπεδο, μια και από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι δεν θα υπάρχει ειδική ρύθμιση για τους συμβασιούχους stage, αλλά ακόμα και αυτό να συνέβαινε οι θέσεις αριθμητικά είναι λίγες σε σχέση με εμάς. Όπως αντιλαμβάνεστε θα κάνουμε ότι μπορούμε (νομικά και μη), ώστε αυτή η εισήγηση να μην γίνει προκήρυξη αλλά και αν γίνει να μας επηρεάσει στο ελάχιστο ή και καθόλου. Είναι ένας λόγος παραπάνω που προχωρούμε σε κατάθεση αγωγών ασφαλιστικών μέτρων και θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε για την επίτευξη του τελικού μας στόχου, την μονιμοποίηση και επαγγελματική μας αποκατάσταση.

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να σας επιστήσουμε την προσοχή στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στις 23/09/2010. Όλοι, εκείνη την ημέρα, πρέπει να είμαστε παρόντες, συντεταγμένα και οργανωμένα, μαζί με το σύνολο των συμβασιούχων κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μια και κρίνεται το μέλλον όλων μας και η τύχη κάθε νομικής μας ενέργειας. Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ και η κρισιμότερη κίνηση μας, γιατί εκεί θα κριθούν τα πάντα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Άρα είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη η φυσική σας παρουσία και η ουσιαστική συμμετοχή σας. Θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, χρειάζεται η συνεισφορά σας για να καταφέρουμε αυτό για το οποίο τόσο παλέψαμε, δικαιούμαστε 100% και μας το πήραν ήδη μια φορά μέσα από τα χέρια μας με παράνομο τρόπο, την ΕΡΓΑΣΙΑ μας. Παρών θα είναι και ο δικηγόρος μας, κος Παυλάτος και όλοι οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις συμβασιούχων ελαστικών μορφών εργασίας.

Τέλος, επισημαίνουμε την προσοχή σας στα εξής:

· Να είστε εστιασμένοι στο ενδεχόμενο προκήρυξης θέσεων από το Φορέα στο προσεχές διάστημα, μια και δεν ξέρουμε αν και πότε θα ανακοινωθεί η προκήρυξη.

· Να τακτοποιήσετε το αργότερο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου τις οικονομικές σας υποχρεώσεις απέναντι στον κο Παυλάτο, ώστε να προχωρήσουν ομαλά οι διαδικασίες.

· Να μεριμνήσετε όλοι για την αποστολή της ακριβούς ημερομηνίας λήξης της σύμβασής σας (υπολογίζεται η τελευταία ημέρα παρουσίας στην Υπηρεσία, μαζί με τις τυχόν άδειες) ή οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό οφείλετε προς το δικηγόρο.

· Το fax του δικηγόρου στο οποίο μπορείτε να αποστέλλετε τα αποκόμματα τραπεζικής κατάθεσης, Υ.Δ. με ημ/νία λήξης ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο είναι 2103812832. Το e-mail του Συλλόγου στο οποίο μπορείτε να στέλνετε ενημερώσεις για αλλαγή στοιχείων ή λήξη σύμβασης και να λαμβάνετε διευκρινήσεις ή άλλες πληροφορίες είναι stageoaed@yahoo.gr.

Για το Δ.Σ.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΟΑΕΔ

Σήμερα είχαμε ραντεβού με το κο Παυλάτο και συζητήσαμε όλα αυτά που μας προβλημάτιζαν σχετικά με τις αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα. Συμφωνήσαμε ότι όποιος θέλει να προβεί σε αγωγή ασφαλιστικών μέτρων μπορεί και έχει και την δική του συναίνεση, μια και όπως μας εξήγησε είναι κατά των προσωρινών διαταγών μόνο , διότι είναι επικίνδυνες. Με τον κο Παυλάτο η συνεργασία μας συνεχίζεται κανονικότατα μια και ότι προβλήματα υπήρξαν οφείλονταν σε παρεμβάσεις τρίτων οι οποίοι τελικά το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η μονιμοποίηση μας. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να ακούσουμε ξανά το οτιδήποτε και θα ασχοληθούμε μόνο με το θέμα μας, μια και είμαστε κατά όποιας διασπαστικής κίνησης. Στις 23/09/2010 γίνεται η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου, είναι η μητέρα των μαχών για τους συμβασιούχους και πρέπει όλοι ενωμένοι να είμαστε παρόντες ώστε να νιώσουν την πίεση μας και πράξουν αυτό που πρέπει. Όπως γράψαμε και στο προηγούμενο έγγραφο ο κος Παυλάτος πρότεινε να συγκεντρώσουμε τα ονόματα όποιων επιθυμούν να προβούν σε ασφαλιστικά μέτρα ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος των αγωγών, διότι οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες. Όσο για τον σύλλογο, έχει μεγάλο παρελθόν για να διαλυθεί, παρά τις όποιος προσπάθειές έγιναν. Συνεχίζουμε μέχρι τέλους, να πετύχουμε τον στόχο μας και οι όποιες αντιξοότητες θα ξεπεραστούν! Συγνώμη για την αναστάτωση που προέκυψε τις δύο τελευταίες ημέρες.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΤΤΕΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΔΕΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ