Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ: Τελευταία Νέα kathimerini.gr


Hμερομηνία : 23-09-10



Αναβολή της υπόθεσης για τους συμβασιούχους στον Αρειο Πάγο
Για τον Ιανουάριο αναβλήθηκε η εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε αίτημα μονιμοποίησης συμβασιούχων του ΟΠΑΠ.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, ανέβαλε για 20 Ιανουαρίου του 2011 την εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε αίτημα μονιμοποίησης συμβασιούχων του ΟΠΑΠ.

Αίτημα αναβολής υπεβλήθη από τους παρεμβαίνοντες στην υπόθεση, οι οποίοι είναι η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι συμβασιούχοι ΚΕΠΕ και οι συμβασιούχοι έκτακτοι του Δημοσίου, κλπ.

Η αναβολή ζητήθηκε από τους δικηγόρους των παρεμβαινόντων με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σημασίας και υπάρχει ανάγκη να μελετήσουν το νομικό ζήτημα που έχει τεθεί, καθώς με την εισήγηση τίθενται θέματα διαχρονικού δικαίου. Στο αίτημα των παρεμβαινόντων αντιτάχθηκε η δικηγόρος των προσαγωγόντων συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο.

Τελικά δόθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναβολή. Παράλληλα, από τις 9 η ώρα το πρωί έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 συμβασιούχοι, οι οποίοι είχαν αποκλείσει και τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας οχημάτων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Μετά την αναβολή της υπόθεσης στους συμβασιούχους μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Ανδρεουλάκος, όπως και οι δικηγόροι των παρεμβαινόντων.
Παραμένει κλειστή η Λ. Αλεξάνδρας
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 10:14


Και τα δύο ρεύματα της Λ. Αλεξάνδρας έκλεισαν λίγα λεπτά μετά τις 09:00 έξω από τον Άρειο Πάγο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι. Σήμερα είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση των συμβασιούχων, η απόφαση της οποίας επηρεάζει τις εργασιακές διεκδικήσεις όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων, όμως τελικά αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί τελικά τον Ιανουάριο του 2011.
Οι 2.500 συμβασιούχοι ίσως κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE Ο.Α.Ε.Δ. Αθήνα , 20/9/2010
Α.Π. : 84


Συνάδελφοι , συναδέλφισσσες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 23/9/2010 στις 8.30 π.μ. θα γίνει προσυγκέντρωση του συλλόγου μας στην στάση του μετρό " Αμπελόκηποι" και έπειτα όλοι μαζί με τον δικηγόρο μας θα πάμε στον Άρειο Πάγο .
Επίσης θα θέλαμε να δώσουμε διευκρινίσεις για την εισήγηση του Αεροπαγίτη Κου Δουλγεράκη , έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι να γνωρίζουν τι ακριβώς αναφέρει . Η εισήγηση αφορά δύο συμβασιούχους καθαρίστριες συγκεκριμένα , οι οποίες εργάζονταν στον ΟΠΑΠ και είχαν καταθέσει αγωγές για δεδουλευμένα. Η νομολογία( ευρωπαϊκή οδηγία 1999, αναθεώρηση του συντάγματος 2001, Π/Δ 2004 Παυλόπουλου) στην οποία βασίστηκε ο Αεροπαγίτης είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας κατάθεσης των αγωγών των συκγεκριμένων συμβασιούχων και ουσιαστικά άτοπη και " άκυρη ".
Σας διαβεβαιώνουμε και εμείς ως Δ.Σ. και ο δικηγόρος μας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι πρέπει όλοι να δώσουμε βροντερό παρόν έξω από τον Άρειο Πάγο , έτσι ώστε να πιέσουμε την Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα , να μας δικαιώσει , να ανοίξει τον δρόμο για την μονιμοποίησή μας και την επιστροφή στην εργασία μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΤΤΕΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΔΕΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

STAGE Ο.Α.Ε.Δ.

Αθήνα, 16/09/2010

Α. Π. : 83

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Το θέμα των συμβασιούχων (έργου, ορισμένου χρόνου, stage, κλπ) θα κριθεί οριστικά από την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 23 Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό δίνουμε το παρών όλοι έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, Λ. Αλεξάνδρας 121, στις 8:30 π.μ.

Οι συνάδελφοι της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης για την μετακίνηση τους στην Αθήνα να επικοινωνήσουν με την αντιπρόεδρο του συλλόγου Αθανασιάδου Εύη (6947947065) και συγκεκριμένα οι συνάδελφοι που μένουν σε γειτονικούς νομούς με τον νομό Κοζάνης να επικοινωνήσουν με την Χατζηιωάννου Λίτσα (6979523474) ενώ οι συνάδελφοι που μένουν σε γειτονικούς νομούς με τον νομό Θεσσαλονίκης με τον Κατσαούνη Νίκο (6945248097).

Ο σύλλογος προσπαθεί να βρει τον ευκολότερο και με το μικρότερο κόστος τρόπο για να μεταβούν οι συνάδελφοι της περιφέρειας στην Αθήνα. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι ότι η 23 Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που θα καθορίσει το εργασιακό μας μέλλον, είναι «η μητέρα των μαχών» και είναι υποχρέωση όλων μας να δώσουμε το παρών. Θα πρέπει να υπάρξει δυναμική παρουσία έξω από τον Άρειο Πάγο διότι οποιαδήποτε θετική απόφαση έχει βγει θα ανακληθεί εάν ο Άρειος Πάγος έχει αρνητική έκβαση.

Σας περιμένουμε όλους για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει , την επιστροφή στην εργασίας μας.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE Ο.Α.Ε.Δ. Αθήνα , 10/9/2010
Α.Π. : 82


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι από χθές το βράδυ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του συλλόγου μας και μαζί με συναδέλφους από την Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν σήμερα με τον Διοικητή μας , Κο Κικίλια ο οποίος βρισκόταν στο ΚΕΤΕΚ της Νεαπόλεως για να συνομιλήσει με τους μόνιμους υπαλλήλους. Σε ερώτηση της Κατερίνας προς τον Διοικητή "πως μπορείτε να λέτε ότι θα καταπολεμήσετε την ανεργία ενώ έχετε διώξει τόσους υπαλλήλους και ωθήσατε στην ανεργία και στην ανέχεια αυτούς και τις οικογένειες τους ", ο Κος Κικίλιας δεν έδωσε απάντηση. Εκεί βρισκόταν και ο συνδικαλιστής του Ο.Α.Ε.Δ. Κος Κίτσιος , ο οποίος εκφράζοντας την άποψη της ομοσπονδίας παραδέχτηκε παρουσία του Διοικητή ότι μετά από τόσα χρόνια εργασίας καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες , ότι όλα αυτά τα χρόνια η εργασία μας ήταν πολύτιμη και δικαιωματικά μας ανήκει ο τίτλος "συνάδελφοι" Τέλος ο Κος Κικίλιας σε συνομιλία που είχε με τους ωρομίσθιους καθηγητές του Ο.Α.Ε.Δ. παραδέχτηκε και είπε δημοσίως ότι και με τους ωρομίσθιους και με τους stagiers λόγω της πολύχρονης εργασίας τους υπάρχει ένα μεγάλο θέμα.
Απαντήσεις ουσιαστικές δεν πήραμε αλλά όλα αυτά όπως έχουμε πει λειτουργούν αθροιστικά.
Συσπειρωθείτε και να ενημερώνεστε πάντα είτε μέσω του blog είτε δια τηλεφώνου έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και οργάνωση και πάνω απ' όλα καθολική συμμετοχή για νε επιτύχουμε το στόχο μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΤΤΕΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΔΕΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE Ο.Α.Ε.Δ. Αθήνα , 10/9/2010
Α.Π. : 81


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάφελφοι , Συναδέλφισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση(6920/2010) θετική επί των οριστικών ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν δύο συνάδελφοι του Υπουργείου Εργασίας όπου και επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους. Η απόφαση αυτή αποτελεί θετικό δεδικασμένο για όλους διότι αναφέρει ότι τα άτομα που εργάζονταν επί σειρά χρόνων κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί δεν νοείται μαθητεία η μακροχρόνια απασχόληση των εργαζομένων αυτών, η οποία δεν είχε ως σκοπό την επαγγελματική τους κατάρτιση , την ένταξη ή την επανεκπαίδευση τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού και η πραγματική φύση της απασχόλησης των εργαζομένων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας.
Η απόφαση βέβαια αυτή δεν σηματοδοτεί την θετική εξέλιξη της υπόθεσης μας διότι όλα θα κριθούν όταν θα συνέλθει η ολομέλεια του Αρείου Πάγου όπου εκεί θα κριθεί το μέλλον μας και αυτό των οικογενειών μας. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα σας ενημερώσουμε με καινούριο έγγραφο την ακριβή ημερομηνία της ολομέλειας και σας επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά πως ο σύλλογος πρέπει να έχει δυναμική παρουσία. Τα πάντα κρέμονται σε μία κλωστή , είναι η τελευταία μας ευκαιρία . Εάν δεν υπάρχει δυναμική παρουσία θα βιώσουμε ξανά αυτό που βιώσαμε όλοι με την προκύρηξη των εργασιακών το 2007 . Είμαστε πλέον κοντά στην πηγή , φροντίστε όλοι με την παρουσία σας να γευτούμε το νερό της. Πιστεύουμε πως αξίζει όλοι να θυσιάσουμε μία μέρα από την ζωή μας με ένα μικρό οικονομικό κόστος και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και για μας αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας. Εάν δεν υπάρξει δυναμική παρουσία και αποτελέσει την αιτία για την αρνητική έκβαση της υπόθεσής μας οι μόνοι υπαίτιοι θα είμαστε όλοι και ο καθένας ατομικά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΤΤΕΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΡΔΕΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ