Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

stageoaed@yahoo.gr



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 21/2/2011



Ενημερώνουμε τους συναδέρφους για τα εξής:

1ον: Για τους συναδέρφους που είχε οριστεί δικάσιμος για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα σήμερα 21/2/2011 πάρθηκε αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα 28/2/2011 και ώρα 10.00 π.μ.

2ον: Την Τετάρτη 23/2/2011 συμμετέχουμε στην απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και συμπαραστεκόμαστε στους μόνιμους συναδέρφους μας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και τα δίκαια αιτήματά τους απέχοντας από την εργασία μας.



Το Δ.Σ.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
stageoaed@yahoo.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 15/2/2011

Ενημερώνουμε τους συναδέρφους για τα εξής:
1ον: Για τις δύο ομάδες συναδέρφων, συνολικά 149 άτομα, που είχαν σήμερα το δικαστήριο για οριστικά ασφαλιστικά πάρθηκε αναβολή για τις 8/7/11. Μέχρι τότε παραμένουν στις Υπηρεσίες τους και εργάζονται κανονικά.
2ον: Για τους συναδέρφους που δήλωσαν πρόσφατα επιθυμία για προσωρινά ασφαλιστικά καθώς και γι’ αυτούς που «εκκρεμούσαν» από 12/1 οι ημερομηνίες που πάρθηκαν είναι 21/2/2011 για τα προσωρινά και 21/3/2011 για τα οριστικά.
3ον: Επειδή βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου, όσοι συνάδερφοι επιθυμούν ακόμη να προβούν σε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του κου Παυλάτου από σήμερα έως το αργότερο την Τετάρτη 2 Μαρτίου για να δηλώσουν συμμετοχή. Η ημερομηνία είναι καταληκτική και πρόκειται για την τελευταία ομάδα που θα μπει στη συγκεκριμένη διαδικασία, οπότε είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται σε όσους δεν έχουν κάνει ασφαλιστικά να το κάνουν τώρα.
4ον: Όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς το δικηγόρο (τακτική αγωγή 200 €, δεδουλευμένα 90 € και ασφαλιστικά μέτρα 200 €) παρακαλούνται να τις τακτοποιήσουν άμεσα, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διαδικασία.
5ον: Για τους συναδέρφους που υπήρξε πρόβλημα με τις πληρωμές τους η επίσημη εξήγηση της Διοίκησης ήταν ότι η Νομική Υπηρεσία δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Οικονομική Υπηρεσία του Οργανισμού και δεν μπορούσε να παρθεί διορθωτική απόφαση λόγω κλεισίματος του έτους. Η ενημέρωση έχει γίνει με τη μεσολάβηση του δικηγόρου μας, οπότε ευελπιστούμε ότι στο τέλος του παρόντος μήνα θα διευθετηθεί και αυτό το θέμα.
6ον: Στις 3/2/2011 έγινε μία ενημερωτική συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών και όχι Γενική Συνέλευση, όπως εκ παραδρομής γράφτηκε, γι’ αυτό και δεν υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση. Ο δικηγόρος απλώς ενημέρωσε περιλητπικά για την παρούσα κατάσταση και απαντήθηκαν ορισμένα ερωτήματα συναδέρφων.
7ον: Για να γίνει Γενική Συνέλευση, αλλά και εκλογές, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, θα πρέπει να γίνει και ανανέωση συνδρομής των μελών του Συλλόγου, διότι μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, τα οποία θεωρούνται και ενεργά μέλη του Συλλόγου έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις παραπάνω διαδικασίες. Το ποσό είναι 15 ευρώ και πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 163/944136-09. Το πρωτότυπο αποδεικτικό πληρωμής το κρατάτε ως απόδειξη και στέλνετε ένα αντίγραφο, στο οποίο πρέπει να φαίνεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμό σας και η Υπηρεσία που εργάζεστε, στο Fax του Συλλόγου 2510226669, υπόψη της αντιπροέδρου κας Αθανασιάδου Εύης.
8ον: Το Δ.Σ. του Συλλόγου υφίσταται και συνεχίζει τους αγώνες για τη δικαίωση όλων μας. Δεν τίθεται θέμα διάλυσής του, όπως από πολλούς λέγεται (για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα). Αυτό θα γίνει αμέσως πριν τις επικείμενες εκλογές και τη συγκρότηση νέου ψηφοδελτίου. 5 μέλη του έχουν κερδίσει προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και επέστρεψαν στην εργασία τους, 3 μέλη περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για οριστικά ασφαλιστικά και 1 μέλος δεν έχει κάνει ακόμη ασφαλιστικά μέτρα για προσωπικούς λόγους. Οπότε καλό είναι να μη γίνονται γενικεύσεις! Άλλωστε όλοι οι συνάδερφοι που δεν έχουν κάνει ασφαλιστικά είτε βρίσκονται σε διαδικασία λήψης απόφασης χωρίς να έχουν επιστρέψει στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν το δικαίωμα να εργάζονται όπου επιθυμούν και το αυτό ισχύει και για τα μέλη του Δ.Σ.
Τέλος, το Δ.Σ. είναι 9μελές και πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε απ’ όλα τα μέλη ανεξαιρέτως, αρκεί να γίνεται σεβαστό ότι δεν μπορούν να απαντούν πάντα εν ώρα εργασίας ή άλλων οικογενειακών υποχρεώσεων. Κατά τα άλλα βρίσκονται στη διάθεσή σας όλα τα μέλη του για επίλυση οποιουδήποτε θέματος σας απασχολεί, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση stageoaed@yahoo.gr.
Το Δ.Σ.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 22:
«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος ,που μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.»


Εμείς οι συμβασιούχοι,

Τα τελευταία 20 χρόνια είμαστε εκείνοι, που με πάγιο και διαρκή τρόπο, όχι απλά συμπληρώνουμε τις υπηρεσιακές ανάγκες του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά αποτελούμε ουσιαστικό πλέον συστατικό του, αφού χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν υπηρεσίες, που οι συμβασιούχοι μετρούν προϋπηρεσία ήδη 2 δεκαετιών, όπως οι συμβασιούχοι μίας μέρας στον ιππόδρομο (Ο.Δ.Ι.Ε.), οι συμβασιούχοι πυροσβέστες (μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουν «χαθεί» την ώρα του καθήκοντος 22 συνάδελφοι τους), οι συμβασιούχες καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων και τόσοι άλλοι.

Από το 2001, τρείς συνεχόμενες κυβερνήσεις (Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου) έχουν κάνει καραμέλα το σπουδαιοφανές επιχείρημα, ότι δήθεν, το άρθρο 103, του αναθεωρηθέντος συντάγματος του 2001, απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ζήτημα αυτό κρίθηκε σε πλήρη ολομέλεια του Αρείου Πάγου το 2006.
Πριν από λίγες ημέρες, στις 20 Ιανουαρίου, το θέμα μας επανήλθε για μία ακόμα φορά στην πλήρη ολομέλεια του Αρείου Πάγου για να ξανά - αποφασίσει για τέταρτη φορά, το ίδιο όργανο για το μέλλον όλων μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από την τελευταία ολομέλεια, έχουν προηγηθεί μία κοινοτική οδηγία, τρείς αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και η πρώτη ομόφωνη απόφαση της πλήρους ολομέλειας του Αρείου Πάγου, δικαιώνοντας τον αγώνα μας.

Εντός του παραπάνω διαστήματος όμως, και κάτω από τις ισχυρές κυβερνητικές πιέσεις η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναθεώρησε δύο φορές την πρώτη της απόφαση, εξυπηρετώντας πλήρως τις ανάγκες της προηγούμενης κυβέρνησης και αγνοώντας όλες τις παραπάνω αποφάσεις που μας δικαιώνουν.

Στις 20 Ιανουαρίου γίναμε όλοι μάρτυρες των νέων πιέσεων της εκτελεστικής προς την δικαστική εξουσία, οι οποίες έγιναν απολύτως κατανοητές μέσω της εισήγησης του Αρεοπαγίτη, κ Δουλγεράκη, αλλά και της εισήγησης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την νέα κυβερνητική πολιτική εισηγήθηκαν την οριστική μας εξόντωση.
Σήμερα, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, για την απόφαση που αναμένετε να λάβει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ως προς το θέμα μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη, παρά τις όποιες πιέσεις θα λειτουργήσει ανεξάρτητα και θα αποφασίσει υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας, αλλά δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση και δεν σταματάμε να διεκδικούμε, γνωρίζοντας τις προθέσεις της εκτελεστικής εξουσίας, οι οποίες έγιναν εμφανείς κατά τις τελευταίες εισηγήσεις που αναφέραμε παραπάνω.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ.

Αν κάτι είναι όμως βέβαιο, όπως έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό, αυτό είναι η συνεχής, δυναμική μας παρουσία έξω από τον Άρειο Πάγο, η οποία θα αποτελέσει ίσως το σημαντικότερο επιχείρημα προς το σώμα της Ολομέλειας, απέναντι στις όποιες κυβερνητικές πιέσεις. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε εκεί για να θυμίζουμε στο σώμα της Ολομέλειας, ότι έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στον ελληνικό λαό να είναι ανεξάρτητο και μη υποταγμένο στην όποια πράσινη ή γαλάζια κυβερνητική εξουσία. Η παρουσία μας έξω από τον Άρειο Πάγο θα συνεχιστεί μέχρι να κατανοήσουν η Αρεοπαγίτες μας ότι δεν μπορούν να προσαρμόζουν τις αποφάσεις τους, ανάλογα με την βούληση των κυβερνώντων, καταπατώντας ουσιαστικά θεσμούς και όρκους και ανατρέποντας την μία απόφαση τους μετά την άλλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Έχουμε ήδη πει και θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς, ότι τέτοιες συμπεριφορές έρχονται σε πλήρη ρήξη με την δημοκρατία, τους θεσμούς της και τα ίδιο το Σύνταγμα της χώρας μας.


ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Ως Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων, έχουμε αποφασίσει την συνέχιση του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα μέχρι την τελική μας δικαίωση. Ο δρόμος αυτός αποτελεί μονόδρομο για όλους εμάς απέναντι στον στόχο της οριστικής μας εξόντωσης μετά από την μακροχρόνια εκμετάλλευση μας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Εντός των παραπάνω πλαισίων:
. Εκφάζουμε την συμπαράσταση μας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., στις 10 Φεβρουαρίου 2011, και καλούμε τους συνάδελφους συμβασιούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μαζική συμμετοχή.
. Συμμετέχουμε μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ, στις 10 Φεβρουαρίου 2011.
. Συμμετέχουμε μαζικά στην πορεία διαμαρτυρίας υπέρ των συμβασιούχων της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., στις 10 Φεβρουαρίου 2011, στις 12:00, ( τόπος συγκέντρωσης, πλατεία Καραϊσκάκη).
. Προχωρούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6:00 μ.μ , έξω από τον Άρειο Πάγο.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Για το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων,

. ΚΕΠΥΟ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΟΠΑΔ ( συμβασιούχοι stage)
. ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
. ΟΑΕΔ + ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( συμβασιούχοι stage)
. ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
. ΕΤΑ ΑΕ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
. ΥΠΠΟ ( συμβασιούχοι εργασίας , stage)
. ΟΑΕΕ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΙΚΑ ( συμβασιούχοι stage)
. ΟΓΑ ( συμβασιούχοι stage)
. ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ/ΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΕΣΥΕ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΤΣΑΥ ( συμβασιούχοι stage)
. ΕΛΤΑ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
. ΟΕΚ
. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
. ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΕΠ
. ΕΛΤΑ (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
. ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
. ΔΕΗ
. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ
. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
. ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
. ΔΟΥ
. ΗΔΙΚΑ
. ΟΔΙΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρακαλούμε πολύ όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του Αρείου Πάγου την Πέμπτη 10-2-2011 και ώρα 18.00.
Επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ. για περισσότερες διευκρινίσεις. Θα πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας έως την τελική μας δικαίωση.
Διανύουμε μια περίοδο που τα πάντα όσον αφορά το εργασιακό μας μέλλον είναι ρευστά και προσωρινά. Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα είναι καταλυτική για όλες τις δικαστικές διαδικασίες
τις οποίες έχουμε κάνει έως σήμερα.(προσωρινές διαταγές, ασφαλιστικά, κύριες αγωγές). Έτσι μην επαναπαύεστε και βοηθήστε συμμετέχοντας ενεργά στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν.

Το Δ.Σ.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σύλλογος έχουμε στείλει το παρακάτω έγγραφο με ερωτήματα που αφορούν, όπως βλέπετε, όλους μας. Συγκεκριμένα στάλθηκε στη Δ/νση Απασχόλησης και στη Νομική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Είμαστε σε αναμονή της απάντησης, η οποία εννοείται ότι θα γίνει γνωστή σε όλους. Μέχρι τότε όμως δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε έγκυρα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, διότι η απάντηση που θα πάρετε από κάθε μέλος του Δ.Σ. θα είναι μία προσωπική εκτίμηση και μόνο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
_
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE (ΟΑΕΔ)
_
Επικοινωνία: stageoaed@yahoo.gr
_
Αθήνα, 28 / 1 / 2011 Α.Π.: 85
_
ΠΡΟΣ: ΟΑΕΔ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ
_
ΘΕΜΑ: «Ερωτήματα σχετικά με την επιστροφή εργαζομένων στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις»
_
Μετά την επιστροφή εργαζομένων με τις από 24 & 25 Νοεμβρίου 2010 και 19 Ιανουαρίου 2011 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες και σας γνωστοποιήθηκαν, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τα εξής:
_ 1) Ποιο είναι το καθεστώς με το οποίο πρέπει να εργάζονται τα συγκεκριμένα άτομα; Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και καθηκόντων ή αυτό επαφίεται στην κρίση του εκάστοτε προϊσταμένου; Πώς μπορούν να αποφευχθούν φαινόμενα άσχημης και ανεπίτρεπτης από συναδέρφους και προϊσταμένους συμπεριφορές;
_2) Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι και πότε ακριβώς θα γίνεται η πληρωμή αυτών;
_3) Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας που δικαιούνται οι εν λόγω εργαζόμενοι ή οι ημέρες κατά τις οποίες δεν προσέρχονται στην Υπηρεσία απασχόλησής τους θεωρούνται ως απουσίες και ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός απουσιών που δικαιούνται;
_4) Πέραν του προβλεπόμενου αριθμού αδειών και απουσιών, με ποιο τρόπο και για πόσο χρονικό διάστημα θα χορηγούνται αναρρωτικές άδειες και άδειες κύησης – λοχείας; Σε ποιες διαδικασίες (π.χ. συλλογή σχετικών εγγράφων, έγκαιρη κατάθεση αυτών, αρμόδια Υπηρεσία κατάθεσης κλπ) πρέπει να προβούν οι ενδιαφερόμενοι;
_5) Δεδομένου ότι ένας σεβαστός αριθμός αυτών συμπλήρωσαν μεγάλο χρονικό διάστημα ανεργίας (αρκετοί και πλησίον του έτους) και η ηλικία αυτών ξεπερνά τα 30 έτη, οπότε δεν κατέστη δυνατόν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας στο ΙΚΑ υπάρχει κάποιος τρόπος ανανέωσης αυτών; Στις αρμόδιες Υπηρεσίες ΙΚΑ ζητούν βεβαίωση ότι «γίνεται παρακράτηση ποσού υπέρ ΙΚΑ». Ποιο είναι το αρμόδιο τμήμα χορήγησης της συγκεκριμένης βεβαίωσης; Παρακαλούμε στην άμεση τακτοποίηση του συγκεκριμένου θέματος θεωρώντας το ως επείγον, ώστε πέραν της αποφυγής προβλημάτων σε σχέση με κάποιο εργατικό ατύχημα να καλυφθούν από πλευράς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι εν λόγω εργαζόμενοι, που στο πλήθος τους είναι γυναίκες (διαζευγμένες, χήρες, τρίτεκνες κλπ).
_6) Τέλος, παρακαλούμε να δοθεί έγκυρη απάντηση σχετικά με την ανανέωση ή μη των καρτών ανεργίας, διότι επικρατεί σύγχυση και στις απόψεις των προϊσταμένων των Υπηρεσιών ή Περιφερειακών Διευθυντών και στους ίδιους τους εργαζόμενους. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάρτες ανεργίας ενεργές και κάρτες ανεργίας οι οποίες διακόπηκαν λόγω μη ανανέωσης, όπως και κάρτες ανεργίας οι οποίες ανανεώθηκαν μετά την επιστροφή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες απασχόλησής τους. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπογεγραμμένη ενεργός σύμβαση, ούτε τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου παρακαλούμε να διευθετηθεί το θέμα δίκαια και εξίσου για όλους τους εργαζόμενους. Παρακαλούμε στην άμεση ανταπόκριση και τη γραπτή απάντησή σας στα ερωτήματά μας, τόσο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδερφοί μας, όσο και σε όλες τις Υπηρεσίες όπου έχουν επιστρέψει εργαζόμενοι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα άνισης μεταχείρισης ή άγνοιας αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων/ περιπτώσεων που προαναφέρθηκαν από τους κατά περίπτωση αρμόδιους.
_Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμβασιούχων STAGE στον ΟΑΕΔ.
_
Από το χρήστη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΟΑΕΔ στις ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE (ΟΑΕΔ) Επικοινωνία

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE (ΟΑΕΔ)
Επικοινωνία: stageoaed@yahoo.gr





Αθήνα , 31/1/2011
Α. Π. : 86
ΠΡΟΣ: ΟΑΕΔ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο Εργατικό κέντρο Αθηνών στις 15.00 ( 3ης Σεπτεμβρίου 48Β , 2ος όροφος). Στη συνέλευση θα παρευρεθεί και ο δικηγόρος του συλλόγου Κος Παυλάτος όπου και θα μπορείτε να του θέσετε τα ερωτήματά σας αλλά και να σας ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Συμβασιούχων STAGE στον ΟΑΕΔ