Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

STAGE ΟΑΕΔ Αθήνα ,28 -3-2011


Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 31-3-2011 θα γίνει συνάντηση των μελών του συλλόγου μας στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών( 3ης Σεπτεμβρίου 48Β) στις 15.30.
Θα συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις, θα μιλήσουμε για κάποια νέα δεδομένα που έχουμε και θα κάνουμε άλλη μια προσπάθεια οργάνωσης και συσπείρωσης ,
διότι αυτή τη φορά η βοήθεια του κάθε μέλους ξεχωριστά θα είναι σημαντική και καθοριστική για την επόμενη κίνησή μας.Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες το τελευταίο διάστημα
και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτές και να συζητήσουμε βασικά για ένα συγκεκριμένο στόχο και πως θα μπορέσει ο καθένας να συνεισφέρει για την υλοποίησή του.
Η παρουσία σας θα είναι πολύ σημαντική γιατί για να επιτευχθούν κάποια πράγματα χρειάζεται ομαδικότητα και συλλογικότητα.
Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα.

Το Δ.Σ.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE Ο.Α.Ε.Δ.

Αθήνα , 22-3-2011



Καλούμε όλα τα μέλη μας αύριο 23-3-2011 να συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοτζιά , έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας στις 11.00 π.μ.
για να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους του δήμου Αθηναίων . Πρέπει να δώσουμε όλοι δυνατό παρόν για να υπενθυμίσουμε σε
κυβέρνηση και κόμματα ότι οι συμβασιούχοι είναι πάντα εδώ και διεκδικούν συντονισμένα και ακούραστα την επιστροφή στην εργασία τους.

Το Δ.Σ.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18.3.2011»

Συνάδερφοι, συναδέλφισσες,
Είναι φρόνιμο οι λογικοί άνθρωποι να μην εμπλέκονται σε άσκοπες διενέξεις και γι’ αυτό το λόγο τα μέλη του Δ.Σ. δεν αισθάνονται υπόλογοι για όσα ανώνυμα και εσκεμμένα ακούγονται ή γράφονται από ορισμένους προκειμένου να σπιλώσουν το κύρος του Δ.Σ. του Συλλόγου και του δικηγόρου. Παρόλα αυτά, λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας μας επιβάλλουν να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:
1ον: Για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα έχει προκύψει και έπρεπε να βγει ανακοίνωση για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι, αυτό έχει γίνει. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για το πότε θα βγουν δικαστικές αποφάσεις και αν αυτές πρόκειται να είναι θετικές ή αρνητικές. Αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα δικαστών και κανείς δεν μπορεί να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία. Σε ότι μας αφορούσε, ενημερώσαμε για τις ημερομηνίες υποβολής αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων (μια διαδικασία που ήταν προαιρετική και στην κρίση του καθενός να την κάνει ή όχι, χωρίς δέσμευση ή υποχρέωση σε κανέναν), συγκεντρώσαμε τα στοιχεία όλων των ομάδων, ενημερώσαμε για τις ημερομηνίες εκδίκασης της κάθε υπόθεσης, ψάξαμε για μάρτυρες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδόν υποχρεώσαμε άτομα να παραστούν σε μία δίκη, καθώς είχαμε πολλές αναβολές. Στις δικασίμους πάντα υπήρξαν άτομα από μας ως ακροατές για να έχετε άμεση ενημέρωση για το αποτέλεσμα και γενικώς ασχοληθήκαμε με υποθέσεις που αφορούσαν όλους μας και μπορούσε να αναλάβει ο καθένας από σας, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση!
2ον: Λόγω των συγκυριών και της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που επικρατεί δυστυχώς βρισκόμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι κανένα από τα μέλη του Δ.Σ. δεν μπορεί να θεωρηθεί «βολεμένο» και όλοι διακατεχόμαστε από την ίδια αγωνία και ανησυχία με σας. Ότι αποφασιστεί στον Άρειο Πάγο θα αποφασιστεί για όλους και όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις. Η απόφαση θα είναι καταλυτική και θα προσδιορίσει το εργασιακό μας μέλλον.
3ον. Όσο για συγκεκριμένα άτομα τα οποία μας κατηγορούν «επώνυμα» , θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν διαδίδουν αναλήθειες! Δεν αφαιρέθηκε ποτέ το δικαίωμα από κανένα μέλος να πράξει αυτό που νομίζει πως είναι σωστό για την έκβαση της υπόθεσής του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να κατηγορεί συναδέλφους και κυρίως άτομα με τα οποία συνεργαζόταν τόσο καιρό και απλά τώρα για λόγους που πραγματικά δεν έχει νόημα να αναφέρουμε , να τους διασύρει . Λυπούμαστε πραγματικά πολύ αλλά επισημαίνουμε ότι εάν επαναληφθούν αντίστοιχες ενέργειες θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.
Τέλος, παρακαλούμε να υπάρχει συνοχή, εγκράτεια και να επικρατεί πάντα η λογική σε αυτά που λέμε και πράττουμε όλοι μας. Διασπαστικοί μηχανισμοί εκ των έσω μας αποπροσανατολίζουν και μας απομακρύνουν από το βασικό μας στόχο. Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε ακόμη είναι μεγάλος και οι εποχές πολύ δύσκολες. Το Δ.Σ. είναι και θα είναι πάντα παρών και θα αγωνίζεται για όλους ανεξαιρέτως, ακόμη και για τους πολέμιούς του, διότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ατόμων στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων μας!

Το Δ.Σ.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/3/2011
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων συνεδρίασε στις 25/2/2011, στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών για να εκτιμήσει τα μέχρι τώρα δεδομένα και να προτείνει νέες κινητοποιήσεις.
Στην παραπάνω συγκέντρωση παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων και αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός για τις κατάλληλες κινητοποιήσεις στο σωστό χρόνο και κυρίως όμως, για την διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής συναδέλφων.
Κατόπιν πολύωρης συζήτησης, υιοθετήθηκε η πρόταση πραγματοποίησης μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10/3/2011, και ώρα 8:00 π.μ., έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), και πορείας διαμαρτυρίας προς τα κεντρικά κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους (Ιπποκράτους 22).
Ο λόγος που επιλέγουμε τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι σήμερα αυτό κυβερνάει και κατά συνέπεια είναι υπεύθυνο για την πρωτοφανή αντεργατική πολιτική η οποία στόχο έχει να μας στερήσει το δικαίωμα στην σταθερή εργασία. Η πρόταση αυτή όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συγχωροχάρτι στην Νέα Δημοκρατία, η οποία κατά την περίοδο που κυβέρνησε ήταν υπεύθυνη για αντίστοιχες αντεργατικές πολιτικές και συμπεριφορές εναντίον μας.
Η παραπάνω συγκέντρωση στόχο έχει αφενός, να ευαισθητοποιήσει για άλλη μία φορά την κοινωνία καθώς και τους δικαστές, οι οποίοι δικάζουν τις υποθέσεις μας και αφετέρου, να διοχετεύσει την μεγάλη οργή των συμβασιούχων, κάθε μορφής, προς τους υπεύθυνους, οι οποίοι με τόση ευκολία, συνεχίζουν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Η πρόσκληση στην παραπάνω κινητοποίηση έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Όσο κι αν δεσπόζει δύσκολο το έργο μας και αναμφισβήτητα είναι, θα πρέπει να διδαχτούμε από λαούς που εξεγείρονται και ανατρέπουν καθεστώτα, τα οποία μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα ανατραπούν. Λόγοι αξιοπρέπειας αλλά και ανάγκης επιβάλλουν να μην λείψει κανείς από την συγκέντρωση της 10ης Μαρτίου 2011, έξω από το Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά, ότι οι συμβασιούχοι δεν είναι υποχείρια πολιτικών και κομματικών παραγόντων κάθε προέλευσης, αλλά μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους για τον εαυτό τους.
10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΗ Η ΟΡΓΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Για το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων,

. ΚΕΠΥΟ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΟΠΑΔ ( συμβασιούχοι stage)
. ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
. ΟΑΕΔ + ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( συμβασιούχοι stage)
. ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
. ΕΤΑ ΑΕ ( συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
. ΥΠΠΟ ( συμβασιούχοι εργασίας , stage)
. ΟΑΕΕ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΙΚΑ ( συμβασιούχοι stage)
. ΟΓΑ ( συμβασιούχοι stage)
. ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ/ΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΕΣΥΕ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΤΣΑΥ ( συμβασιούχοι stage)
. ΕΛΤΑ ( συμβασιούχοι έργου)
. ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ
. ΟΕΚ
. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
. ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΕΠ
. ΕΛΤΑ (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου)
. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
. ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
. ΔΕΗ
. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ
. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
. ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
. ΔΟΥ
. ΗΔΙΚΑ
. ΟΔΙΕ
. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ