Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18.3.2011»

Συνάδερφοι, συναδέλφισσες,
Είναι φρόνιμο οι λογικοί άνθρωποι να μην εμπλέκονται σε άσκοπες διενέξεις και γι’ αυτό το λόγο τα μέλη του Δ.Σ. δεν αισθάνονται υπόλογοι για όσα ανώνυμα και εσκεμμένα ακούγονται ή γράφονται από ορισμένους προκειμένου να σπιλώσουν το κύρος του Δ.Σ. του Συλλόγου και του δικηγόρου. Παρόλα αυτά, λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας μας επιβάλλουν να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:
1ον: Για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα έχει προκύψει και έπρεπε να βγει ανακοίνωση για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι, αυτό έχει γίνει. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για το πότε θα βγουν δικαστικές αποφάσεις και αν αυτές πρόκειται να είναι θετικές ή αρνητικές. Αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα δικαστών και κανείς δεν μπορεί να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία. Σε ότι μας αφορούσε, ενημερώσαμε για τις ημερομηνίες υποβολής αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων (μια διαδικασία που ήταν προαιρετική και στην κρίση του καθενός να την κάνει ή όχι, χωρίς δέσμευση ή υποχρέωση σε κανέναν), συγκεντρώσαμε τα στοιχεία όλων των ομάδων, ενημερώσαμε για τις ημερομηνίες εκδίκασης της κάθε υπόθεσης, ψάξαμε για μάρτυρες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδόν υποχρεώσαμε άτομα να παραστούν σε μία δίκη, καθώς είχαμε πολλές αναβολές. Στις δικασίμους πάντα υπήρξαν άτομα από μας ως ακροατές για να έχετε άμεση ενημέρωση για το αποτέλεσμα και γενικώς ασχοληθήκαμε με υποθέσεις που αφορούσαν όλους μας και μπορούσε να αναλάβει ο καθένας από σας, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση!
2ον: Λόγω των συγκυριών και της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που επικρατεί δυστυχώς βρισκόμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι κανένα από τα μέλη του Δ.Σ. δεν μπορεί να θεωρηθεί «βολεμένο» και όλοι διακατεχόμαστε από την ίδια αγωνία και ανησυχία με σας. Ότι αποφασιστεί στον Άρειο Πάγο θα αποφασιστεί για όλους και όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις. Η απόφαση θα είναι καταλυτική και θα προσδιορίσει το εργασιακό μας μέλλον.
3ον. Όσο για συγκεκριμένα άτομα τα οποία μας κατηγορούν «επώνυμα» , θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν διαδίδουν αναλήθειες! Δεν αφαιρέθηκε ποτέ το δικαίωμα από κανένα μέλος να πράξει αυτό που νομίζει πως είναι σωστό για την έκβαση της υπόθεσής του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να κατηγορεί συναδέλφους και κυρίως άτομα με τα οποία συνεργαζόταν τόσο καιρό και απλά τώρα για λόγους που πραγματικά δεν έχει νόημα να αναφέρουμε , να τους διασύρει . Λυπούμαστε πραγματικά πολύ αλλά επισημαίνουμε ότι εάν επαναληφθούν αντίστοιχες ενέργειες θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.
Τέλος, παρακαλούμε να υπάρχει συνοχή, εγκράτεια και να επικρατεί πάντα η λογική σε αυτά που λέμε και πράττουμε όλοι μας. Διασπαστικοί μηχανισμοί εκ των έσω μας αποπροσανατολίζουν και μας απομακρύνουν από το βασικό μας στόχο. Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε ακόμη είναι μεγάλος και οι εποχές πολύ δύσκολες. Το Δ.Σ. είναι και θα είναι πάντα παρών και θα αγωνίζεται για όλους ανεξαιρέτως, ακόμη και για τους πολέμιούς του, διότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ατόμων στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων όλων μας!

Το Δ.Σ.