Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ενημέρωση 23/2/2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE (ΟΑΕΔ)


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 19/2/2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Ανδρέα Λοβέρδο με τον οποίο συζητήσαμε το πρόβλημά μας, του παραδώσαμε το ψήφισμα της ΑΔΕΔΥ, του θέσαμε τις απόψεις μας για τις επικείμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και, συγκεκριμένα, ζητήσαμε βάση του νέου νομοσχεδίου για τις προσλήψεις και του άρθρου 7β του ιδίου, όπου η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού ή πρόσληψης να ισχύσει στη συγκεκριμένη προκήρυξη. Ο Υπουργός διάβασε προσεκτικά την πρότασή μας και μας απάντησε πως το θέμα θα συζητηθεί και με τους συναρμόδιους Υπουργούς, Εσωτερικών και Οικονομικών.
Επίσης, για το θέμα των αγωγών των δεδουλευμένων, σας επισημαίνουμε ότι στα στοιχεία ενάγοντος στο σημείο που πρέπει να συμπληρώσουμε τον καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό οι συνάδελφοι οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία εκπαίδευσης Δ.Ε. θα γράψουν 20 ημέρες αντί για 22 (όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο έγγραφό μας) επί 23,14€ καθαρά και σε παρένθεση 25 μεικτά και οι συνάδελφοι που ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. θα γράψουν 20 ημέρες επί 27,80 καθαρά και 30 μεικτά. Οι συνάδελφοι που έχουν ήδη στείλει τα εργολαβικά δεν πρέπει να ανησυχούν διότι θα διορθωθεί το ποσό από το δικηγόρο.
Παρακαλούμε έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα με το e-mail να ενημερώνεστε καθημερινά από το site του συλλόγου: www.stage2004.gr ή από το παρόν ιστολόγιο, στο οποίο θα υπάρχει επίσημη ανάρτηση.
Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοττεάκου Κατερίνα
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κορδετζάκη Μαρία