Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο Σπύρο Β. Παυλάτο να προχωρήσει σε κατάθεση αγωγών για τη διεκδίκηση διαφορών, δεδουλευμένων αποδοχών από την πρόσληψη έως και την απόλυσή μας, δώρο εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα, αποδοχών και επιδομάτων αδείας. Για το λόγο αυτό ο κάθε προσφεύγων απαιτείται να αποστείλει ημερομηνία τέλεσης γάμου (για τους έγγαμους), ημερομηνία διάζευξης (για τους διαζευγμένους), αριθμό τέκνων και ημερομηνίες γέννησης αυτών, όπως και ημερομηνία απόκτησης τίτλου σπουδών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ). Τα παραπάνω δικαιολογητικά σε απλή φωτοτυπία (πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, διαζευκτήριο, τίτλος σπουδών) καθώς και διπλότυπο το εργολαβικό το οποίο σας επισυνάπτουμε με πρωτότυπες υπογραφές απαιτείται να σταλούν άμεσα στη διεύθυνση: «Δικηγορικό γραφείο Σ. Παυλάτου και συνεργατών, Τζωρτζ 30-32, τ.κ. 10682, Αθήνα».
Το ποσό της αγωγής ανέρχεται στα 90€ και ο λογαριασμός κατάθεσης στην Εμπορική Τράπεζα είναι: 64841874.
Επίσης, πρέπει να αποσταλεί οπωσδήποτε στο δικηγόρο του συλλόγου βεβαίωση που να πιστοποιεί την ημερομηνία έναρξης και λήξης της σύμβασης και με την τυχόν παράταση λόγω λήψης άδειας. (αυτό αφορά τους συναδέλφους των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει).
Οι συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν στείλει στις Οικονομικές υπηρεσίες της Διοίκησης την αίτηση για τα δεδουλευμένα και τα ένσημα πρέπει απαραίτητα να το κάνουν το συντομότερο δυνατό.
Έπειτα από πολλά ερωτήματα συναδέλφων για το θέμα της καταγγελίας στο ΙΚΑ για τα ένσημα, σας ενημερώνουμε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα όσο είναι σε ισχύ η σύμβαση να υποβάλλει καταγγελία στο αρμόδια υποκατάστημα του ΙΚΑ εντός έξι μηνών από τη λήξη της σύμβασης εργασίας του. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ατομική και όχι συλλογική, με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα όμως, η αναγνώριση της ασφάλισης του ΙΚΑ μπορεί να γίνει με την άσκηση της αγωγής για τη διεκδίκηση της διαφοράς μικτών αναδρομικών δεδουλευμένων αποδοχών από τον Ο.Α.Ε.Δ.
Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σε συνέχεια του προηγούμενο εγγράφου με αρ. πρωτ. 67/15-2-2010 σας επισημαίνουμε τα εξής:
Σας στέλνουμε το εργολαβικό διορθωμένο το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσει ο καθένας ατομικά και θα το στείλει στον δικηγόρο διπλότυπο με πρωτότυπες υπογραφές.
Οι συνάδελφοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει έως 31/12/2009 επιβάλλεται να στείλουν το εργολαβικό ,τα στοιχεία ενάγοντος και τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν έως το τέλος της άλλης εβδομάδας ενώ οι υπόλοιποι έχουν περιθώριο έως την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010.
Το πιστοποιητικό οικογενειακή κατάστασης πρέπει να το στείλουν τόσο οι έγγαμοι όσο και άγαμοι.
Στα στοιχεία ενάγοντος στο σημείο που πρέπει να συμπληρώσουμε τον καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό οι συνάδελφοι οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία εκπαίδευσης Δ.Ε. θα γράψουν 22 ημέρες επί 23,14€ καθαρά και σε παρένθεση 25 μεικτά και οι συνάδελφοι που ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. θα γράψουν 22 ημέρες επί 27,80 καθαρά και 30 μεικτά.
Σας αναφέρουμε για ακόμη μία φορά πως η αγωγή που κάνουμε τώρα για τα δεδουλευμένα είναι ξεχωριστή από την πρώτη και γίνεται παράλληλα. Τα χρήματα που δώσαμε για την πρώτη αγωγή και αυτά που θα δώσουμε τώρα αφορούν την αμοιβή του δικηγόρου για το πρώτο στάδιο δίκης για την κάθε αγωγή ξεχωριστά.

Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοττεάκου Κατερίνα
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κορδετζάκη Μαρία