Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σύλλογος έχουμε στείλει το παρακάτω έγγραφο με ερωτήματα που αφορούν, όπως βλέπετε, όλους μας. Συγκεκριμένα στάλθηκε στη Δ/νση Απασχόλησης και στη Νομική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Είμαστε σε αναμονή της απάντησης, η οποία εννοείται ότι θα γίνει γνωστή σε όλους. Μέχρι τότε όμως δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε έγκυρα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, διότι η απάντηση που θα πάρετε από κάθε μέλος του Δ.Σ. θα είναι μία προσωπική εκτίμηση και μόνο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
_
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE (ΟΑΕΔ)
_
Επικοινωνία: stageoaed@yahoo.gr
_
Αθήνα, 28 / 1 / 2011 Α.Π.: 85
_
ΠΡΟΣ: ΟΑΕΔ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ
_
ΘΕΜΑ: «Ερωτήματα σχετικά με την επιστροφή εργαζομένων στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις»
_
Μετά την επιστροφή εργαζομένων με τις από 24 & 25 Νοεμβρίου 2010 και 19 Ιανουαρίου 2011 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες και σας γνωστοποιήθηκαν, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τα εξής:
_ 1) Ποιο είναι το καθεστώς με το οποίο πρέπει να εργάζονται τα συγκεκριμένα άτομα; Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και καθηκόντων ή αυτό επαφίεται στην κρίση του εκάστοτε προϊσταμένου; Πώς μπορούν να αποφευχθούν φαινόμενα άσχημης και ανεπίτρεπτης από συναδέρφους και προϊσταμένους συμπεριφορές;
_2) Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι και πότε ακριβώς θα γίνεται η πληρωμή αυτών;
_3) Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ημερών άδειας που δικαιούνται οι εν λόγω εργαζόμενοι ή οι ημέρες κατά τις οποίες δεν προσέρχονται στην Υπηρεσία απασχόλησής τους θεωρούνται ως απουσίες και ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός απουσιών που δικαιούνται;
_4) Πέραν του προβλεπόμενου αριθμού αδειών και απουσιών, με ποιο τρόπο και για πόσο χρονικό διάστημα θα χορηγούνται αναρρωτικές άδειες και άδειες κύησης – λοχείας; Σε ποιες διαδικασίες (π.χ. συλλογή σχετικών εγγράφων, έγκαιρη κατάθεση αυτών, αρμόδια Υπηρεσία κατάθεσης κλπ) πρέπει να προβούν οι ενδιαφερόμενοι;
_5) Δεδομένου ότι ένας σεβαστός αριθμός αυτών συμπλήρωσαν μεγάλο χρονικό διάστημα ανεργίας (αρκετοί και πλησίον του έτους) και η ηλικία αυτών ξεπερνά τα 30 έτη, οπότε δεν κατέστη δυνατόν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας στο ΙΚΑ υπάρχει κάποιος τρόπος ανανέωσης αυτών; Στις αρμόδιες Υπηρεσίες ΙΚΑ ζητούν βεβαίωση ότι «γίνεται παρακράτηση ποσού υπέρ ΙΚΑ». Ποιο είναι το αρμόδιο τμήμα χορήγησης της συγκεκριμένης βεβαίωσης; Παρακαλούμε στην άμεση τακτοποίηση του συγκεκριμένου θέματος θεωρώντας το ως επείγον, ώστε πέραν της αποφυγής προβλημάτων σε σχέση με κάποιο εργατικό ατύχημα να καλυφθούν από πλευράς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι εν λόγω εργαζόμενοι, που στο πλήθος τους είναι γυναίκες (διαζευγμένες, χήρες, τρίτεκνες κλπ).
_6) Τέλος, παρακαλούμε να δοθεί έγκυρη απάντηση σχετικά με την ανανέωση ή μη των καρτών ανεργίας, διότι επικρατεί σύγχυση και στις απόψεις των προϊσταμένων των Υπηρεσιών ή Περιφερειακών Διευθυντών και στους ίδιους τους εργαζόμενους. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάρτες ανεργίας ενεργές και κάρτες ανεργίας οι οποίες διακόπηκαν λόγω μη ανανέωσης, όπως και κάρτες ανεργίας οι οποίες ανανεώθηκαν μετά την επιστροφή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες απασχόλησής τους. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπογεγραμμένη ενεργός σύμβαση, ούτε τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου παρακαλούμε να διευθετηθεί το θέμα δίκαια και εξίσου για όλους τους εργαζόμενους. Παρακαλούμε στην άμεση ανταπόκριση και τη γραπτή απάντησή σας στα ερωτήματά μας, τόσο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδερφοί μας, όσο και σε όλες τις Υπηρεσίες όπου έχουν επιστρέψει εργαζόμενοι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα άνισης μεταχείρισης ή άγνοιας αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων/ περιπτώσεων που προαναφέρθηκαν από τους κατά περίπτωση αρμόδιους.
_Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμβασιούχων STAGE στον ΟΑΕΔ.
_
Από το χρήστη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΟΑΕΔ στις ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE (ΟΑΕΔ) Επικοινωνία