Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ
stageoaed@yahoo.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 15/2/2011

Ενημερώνουμε τους συναδέρφους για τα εξής:
1ον: Για τις δύο ομάδες συναδέρφων, συνολικά 149 άτομα, που είχαν σήμερα το δικαστήριο για οριστικά ασφαλιστικά πάρθηκε αναβολή για τις 8/7/11. Μέχρι τότε παραμένουν στις Υπηρεσίες τους και εργάζονται κανονικά.
2ον: Για τους συναδέρφους που δήλωσαν πρόσφατα επιθυμία για προσωρινά ασφαλιστικά καθώς και γι’ αυτούς που «εκκρεμούσαν» από 12/1 οι ημερομηνίες που πάρθηκαν είναι 21/2/2011 για τα προσωρινά και 21/3/2011 για τα οριστικά.
3ον: Επειδή βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου, όσοι συνάδερφοι επιθυμούν ακόμη να προβούν σε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του κου Παυλάτου από σήμερα έως το αργότερο την Τετάρτη 2 Μαρτίου για να δηλώσουν συμμετοχή. Η ημερομηνία είναι καταληκτική και πρόκειται για την τελευταία ομάδα που θα μπει στη συγκεκριμένη διαδικασία, οπότε είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται σε όσους δεν έχουν κάνει ασφαλιστικά να το κάνουν τώρα.
4ον: Όσοι δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς το δικηγόρο (τακτική αγωγή 200 €, δεδουλευμένα 90 € και ασφαλιστικά μέτρα 200 €) παρακαλούνται να τις τακτοποιήσουν άμεσα, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διαδικασία.
5ον: Για τους συναδέρφους που υπήρξε πρόβλημα με τις πληρωμές τους η επίσημη εξήγηση της Διοίκησης ήταν ότι η Νομική Υπηρεσία δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Οικονομική Υπηρεσία του Οργανισμού και δεν μπορούσε να παρθεί διορθωτική απόφαση λόγω κλεισίματος του έτους. Η ενημέρωση έχει γίνει με τη μεσολάβηση του δικηγόρου μας, οπότε ευελπιστούμε ότι στο τέλος του παρόντος μήνα θα διευθετηθεί και αυτό το θέμα.
6ον: Στις 3/2/2011 έγινε μία ενημερωτική συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών και όχι Γενική Συνέλευση, όπως εκ παραδρομής γράφτηκε, γι’ αυτό και δεν υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση. Ο δικηγόρος απλώς ενημέρωσε περιλητπικά για την παρούσα κατάσταση και απαντήθηκαν ορισμένα ερωτήματα συναδέρφων.
7ον: Για να γίνει Γενική Συνέλευση, αλλά και εκλογές, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, θα πρέπει να γίνει και ανανέωση συνδρομής των μελών του Συλλόγου, διότι μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, τα οποία θεωρούνται και ενεργά μέλη του Συλλόγου έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις παραπάνω διαδικασίες. Το ποσό είναι 15 ευρώ και πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αρ. 163/944136-09. Το πρωτότυπο αποδεικτικό πληρωμής το κρατάτε ως απόδειξη και στέλνετε ένα αντίγραφο, στο οποίο πρέπει να φαίνεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμό σας και η Υπηρεσία που εργάζεστε, στο Fax του Συλλόγου 2510226669, υπόψη της αντιπροέδρου κας Αθανασιάδου Εύης.
8ον: Το Δ.Σ. του Συλλόγου υφίσταται και συνεχίζει τους αγώνες για τη δικαίωση όλων μας. Δεν τίθεται θέμα διάλυσής του, όπως από πολλούς λέγεται (για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα). Αυτό θα γίνει αμέσως πριν τις επικείμενες εκλογές και τη συγκρότηση νέου ψηφοδελτίου. 5 μέλη του έχουν κερδίσει προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και επέστρεψαν στην εργασία τους, 3 μέλη περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για οριστικά ασφαλιστικά και 1 μέλος δεν έχει κάνει ακόμη ασφαλιστικά μέτρα για προσωπικούς λόγους. Οπότε καλό είναι να μη γίνονται γενικεύσεις! Άλλωστε όλοι οι συνάδερφοι που δεν έχουν κάνει ασφαλιστικά είτε βρίσκονται σε διαδικασία λήψης απόφασης χωρίς να έχουν επιστρέψει στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν το δικαίωμα να εργάζονται όπου επιθυμούν και το αυτό ισχύει και για τα μέλη του Δ.Σ.
Τέλος, το Δ.Σ. είναι 9μελές και πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε απ’ όλα τα μέλη ανεξαιρέτως, αρκεί να γίνεται σεβαστό ότι δεν μπορούν να απαντούν πάντα εν ώρα εργασίας ή άλλων οικογενειακών υποχρεώσεων. Κατά τα άλλα βρίσκονται στη διάθεσή σας όλα τα μέλη του για επίλυση οποιουδήποτε θέματος σας απασχολεί, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση stageoaed@yahoo.gr.
Το Δ.Σ.