Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 25/3/2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE (ΟΑΕΔ)
www.stage2004.gr
stageoaed@yahoo.gr
http://stageoaed.blogspot.com
ΑΘΗΝΑ, 25 / 3 / 2010
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 74

ΠΡΟΣ:
ΟΑΕΔ Διοίκηση, Περ/κές Δ/νσεις,
ΚΠΑ, ΚΠΑ2, Τ.Υ., ΙΕΚ, ΕΠΑΣ,
ΚΕΚ ΟΑΕΔ, Γρ. ΕΚΟ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση - Διευκρινήσεις»

Ενημερώνονται οι συνάδερφοι και πρώην συνάδερφοι συμβασιούχοι STAGE στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ότι έχει γίνει μία μικρή αλλαγή στην 1η παράγραφο, πεδίο «α» του Συμφωνητικού Εργολαβίας Δίκης που αφορά στα δεδουλευμένα μας. Το διορθωμένο εργολαβικό έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, απ’ όπου μπορούν να το προμηθευτούν όσοι δεν το έχουν στείλει ακόμη, κάτι που πρέπει να πράξουν άμεσα καθώς οι αγωγές έχουν ήδη ξεκινήσει και δημιουργείται θέμα παραγραφής (τρίμηνη προθεσμία αποστολής από την τελική ημερομηνία λήξης της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών αδείας). Δεν τίθεται θέμα ανησυχίας σε όσους έχουν ήδη αποστείλει τα εργολαβικά διότι η διόρθωση θα γίνει άμεσα από το δικηγόρο.
Επισημαίνεται για μία φορά ακόμη ότι όσοι παίρνουν άδειες και παρατείνεται η σύμβασή τους θα πρέπει να δηλώνουν την τελική ημερομηνία λήξης της σύμβασης με Υ.Δ. που θα αποστέλλεται με Fax στο δικηγόρο και θα πιστοποιούν μέσω τηλεφώνου ότι την έχει παραλάβει και έχει ενημερωθεί ο ίδιος. Ο δικηγόρος δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους.
Σχετικά με την άσκηση αγωγής ασφαλιστικών μέτρων ο Σύλλογος ενημερώθηκε από τον κο Παυλάτο. Η εργαζόμενη με STAGE σε Υπηρεσία του ΙΚΑ κατάφερε να κερδίσει μία προσωρινή αγωγή ασφαλιστικών μέτρων και στις 12/4/2010 θα εκδικαστεί η αγωγή για να εκδοθεί η τελική απόφαση. Ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου θα προβούμε σε σχετικές ενέργειες. Η απόφαση αυτή έγκειται στο ότι δεν θέλουμε να επηρεαστεί η κύρια αγωγή μας καθώς και για να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες (όπως εργασία χωρίς πληρωμή, παρόλο που η απόφαση προσωρινής διαταγής έχει θετική έκβαση, όχι όμως και η τελική απόφαση του δικαστηρίου).
Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου έχει αναρτηθεί επίσης το έγγραφο καταγγελίας το οποίο πρέπει να κατατεθεί στο ΙΚΑ από όλους τους συναδέρφους είτε πριν λήξει η σύμβαση είτε και μέχρι 6 μήνες μετά τη λήξη αυτής, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί με το υπ’ αρ. 72/3-3-2010 έγγραφό μας. Το έντυπο δίδεται και από το ΙΚΑ, αρκεί να συμπληρωθεί το εξής: «Η εργασία μου στον Ο.Α.Ε.Δ. - Ν.Π.Δ.Δ. προσφέρετο υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας σε νόμιμο ωράριο για κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών της Υπηρεσίας».
Τα έγγραφα μπορείτε να τα προμηθευτείτε απευθείας σε μορφή MS Word αποστέλλοντας e-mail στο stageoaed@yahoo.gr γράφοντας το ονοματεπώνυμο και την Υπηρεσία στην οποία εργάζεστε (ή εργαζόσασταν μέχρι πρόσφατα). Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να απευθύνεστε για να ενημερώνετε για τυχόν αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας σας και για κάθε αλλαγή στην ημερομηνία λήξης της σύμβασής σας, καθώς δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα και ο Σύλλογος δεν λαμβάνει τα μηνύματα που αποστέλλονται στο info@stage2004.gr. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.


Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοττεάκου Κατερίνα
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κορδετζάκη Μαρία