Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε στο Σύλλογο από την Ομοσπονδία των Μονίμων Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ. Την αναρτούμε προς ενημέρωση όλων σας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – Τράχωνες 16610
Τηλ. 2109989647 FAX 2109924316
e-mail: oyoaed@yahoo.gr
Αθήνα: 11/3/2010
Α.Π. 1600

ΠΡΟΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE Ο.Α.Ε.Δ.

Ύστερα από το αρ. πρωτ. 73/10-3-2010 έγγραφό σας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, με γνώμονα τις αποφάσεις των τελευταίων Συνεδρίων μας, σας γνωρίζει τα εξής:
Διαχρονικά, από το 1993, ο Οργανισμός μας εφαρμόζει προγράμματα μαθητείας, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE), τοποθετώντας ανέργους σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, όπως και στον ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά ήταν χωρίς ασφάλιση και με ελάχιστη αμοιβή, θίγοντας την αξιοπρέπεια των νέων μας, οι οποίοι τις περισσότερες φορές, με ευθύνη των εκάστοτε Κυβερνήσεων, έπεφταν θύματα υποσχέσεων και χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικές σκοπιμότητες.
Θεωρούμε, με δεδομένη ανέκαθεν την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, την συνεχή έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθώς και τον τρόπο που καλούνταν οι ως άνω εκπαιδευόμενοι (STAGE), να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, πολλές φορές, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η θέση της Ομοσπονδίας μας που διαμορφώθηκε, όπως αναφέρθηκε, από τις αποφάσεις των τελευταίων Συνεδρίων μας είναι, ότι: «οποιαδήποτε διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού θα πρέπει να περάσει μέσα από τις διατάξεις που προβλέπει το ΑΣΕΠ»

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΡ. ΚΑΡΔΑΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ