Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 25/3/2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE (ΟΑΕΔ)
www.stage2004.gr
stageoaed@yahoo.gr
http://stageoaed.blogspot.com
ΑΘΗΝΑ, 25 / 3 / 2010
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 74

ΠΡΟΣ:
ΟΑΕΔ Διοίκηση, Περ/κές Δ/νσεις,
ΚΠΑ, ΚΠΑ2, Τ.Υ., ΙΕΚ, ΕΠΑΣ,
ΚΕΚ ΟΑΕΔ, Γρ. ΕΚΟ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση - Διευκρινήσεις»

Ενημερώνονται οι συνάδερφοι και πρώην συνάδερφοι συμβασιούχοι STAGE στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ότι έχει γίνει μία μικρή αλλαγή στην 1η παράγραφο, πεδίο «α» του Συμφωνητικού Εργολαβίας Δίκης που αφορά στα δεδουλευμένα μας. Το διορθωμένο εργολαβικό έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, απ’ όπου μπορούν να το προμηθευτούν όσοι δεν το έχουν στείλει ακόμη, κάτι που πρέπει να πράξουν άμεσα καθώς οι αγωγές έχουν ήδη ξεκινήσει και δημιουργείται θέμα παραγραφής (τρίμηνη προθεσμία αποστολής από την τελική ημερομηνία λήξης της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών αδείας). Δεν τίθεται θέμα ανησυχίας σε όσους έχουν ήδη αποστείλει τα εργολαβικά διότι η διόρθωση θα γίνει άμεσα από το δικηγόρο.
Επισημαίνεται για μία φορά ακόμη ότι όσοι παίρνουν άδειες και παρατείνεται η σύμβασή τους θα πρέπει να δηλώνουν την τελική ημερομηνία λήξης της σύμβασης με Υ.Δ. που θα αποστέλλεται με Fax στο δικηγόρο και θα πιστοποιούν μέσω τηλεφώνου ότι την έχει παραλάβει και έχει ενημερωθεί ο ίδιος. Ο δικηγόρος δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους.
Σχετικά με την άσκηση αγωγής ασφαλιστικών μέτρων ο Σύλλογος ενημερώθηκε από τον κο Παυλάτο. Η εργαζόμενη με STAGE σε Υπηρεσία του ΙΚΑ κατάφερε να κερδίσει μία προσωρινή αγωγή ασφαλιστικών μέτρων και στις 12/4/2010 θα εκδικαστεί η αγωγή για να εκδοθεί η τελική απόφαση. Ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου θα προβούμε σε σχετικές ενέργειες. Η απόφαση αυτή έγκειται στο ότι δεν θέλουμε να επηρεαστεί η κύρια αγωγή μας καθώς και για να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες (όπως εργασία χωρίς πληρωμή, παρόλο που η απόφαση προσωρινής διαταγής έχει θετική έκβαση, όχι όμως και η τελική απόφαση του δικαστηρίου).
Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου έχει αναρτηθεί επίσης το έγγραφο καταγγελίας το οποίο πρέπει να κατατεθεί στο ΙΚΑ από όλους τους συναδέρφους είτε πριν λήξει η σύμβαση είτε και μέχρι 6 μήνες μετά τη λήξη αυτής, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί με το υπ’ αρ. 72/3-3-2010 έγγραφό μας. Το έντυπο δίδεται και από το ΙΚΑ, αρκεί να συμπληρωθεί το εξής: «Η εργασία μου στον Ο.Α.Ε.Δ. - Ν.Π.Δ.Δ. προσφέρετο υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας σε νόμιμο ωράριο για κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών της Υπηρεσίας».
Τα έγγραφα μπορείτε να τα προμηθευτείτε απευθείας σε μορφή MS Word αποστέλλοντας e-mail στο stageoaed@yahoo.gr γράφοντας το ονοματεπώνυμο και την Υπηρεσία στην οποία εργάζεστε (ή εργαζόσασταν μέχρι πρόσφατα). Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να απευθύνεστε για να ενημερώνετε για τυχόν αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας σας και για κάθε αλλαγή στην ημερομηνία λήξης της σύμβασής σας, καθώς δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα και ο Σύλλογος δεν λαμβάνει τα μηνύματα που αποστέλλονται στο info@stage2004.gr. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.


Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοττεάκου Κατερίνα
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κορδετζάκη Μαρία
Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε στο Σύλλογο από την Ομοσπονδία των Μονίμων Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ. Την αναρτούμε προς ενημέρωση όλων σας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – Τράχωνες 16610
Τηλ. 2109989647 FAX 2109924316
e-mail: oyoaed@yahoo.gr
Αθήνα: 11/3/2010
Α.Π. 1600

ΠΡΟΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
STAGE Ο.Α.Ε.Δ.

Ύστερα από το αρ. πρωτ. 73/10-3-2010 έγγραφό σας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, με γνώμονα τις αποφάσεις των τελευταίων Συνεδρίων μας, σας γνωρίζει τα εξής:
Διαχρονικά, από το 1993, ο Οργανισμός μας εφαρμόζει προγράμματα μαθητείας, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE), τοποθετώντας ανέργους σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, όπως και στον ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά ήταν χωρίς ασφάλιση και με ελάχιστη αμοιβή, θίγοντας την αξιοπρέπεια των νέων μας, οι οποίοι τις περισσότερες φορές, με ευθύνη των εκάστοτε Κυβερνήσεων, έπεφταν θύματα υποσχέσεων και χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικές σκοπιμότητες.
Θεωρούμε, με δεδομένη ανέκαθεν την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, την συνεχή έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθώς και τον τρόπο που καλούνταν οι ως άνω εκπαιδευόμενοι (STAGE), να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, πολλές φορές, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η θέση της Ομοσπονδίας μας που διαμορφώθηκε, όπως αναφέρθηκε, από τις αποφάσεις των τελευταίων Συνεδρίων μας είναι, ότι: «οποιαδήποτε διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού θα πρέπει να περάσει μέσα από τις διατάξεις που προβλέπει το ΑΣΕΠ»

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΡ. ΚΑΡΔΑΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

Παρακάτω δίνεται το κείμενο της καταγγελίας που γίνεται στο ΙΚΑ για διεκδίκηση ενσήμων μέχρι και 5 χρόνια πίσω. Το έντυπο χορηγείται απευθείας από το ΙΚΑ, για δική σας διευκόλυνση. Σε μορφή Word αναζητήστε και το από την ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου, καθώς οι πίνακες δεν μπορούν να αναρτηθούν εδώ.

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. …………………….

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ………………….

Διατηρείται για αόριστο χρόνο
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ …………………..


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ …………………………… ΕΠΩΝΥΜΟ …………………….. ΟΝΟΜΑ …………………….
ΟΝ. ΠΑΤΕΡΑ ………………………. ΟΝ. ΜΗΤΕΡΑΣ ………………. ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ……………….
ΑΡ. & ΗΜΕΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ …………..……. ΟΔΟΣ ……………………………………………. ΑΡ……….
ΠΟΛΗ ………………….. Τ.Κ. ………………… ΤΗΛ. ………………………….. ΑΦΜ. …………………….

Γνωρίζοντας τις συνέπειες του Νόμου «Περί ψευδούς δηλώσεως» (Ν.1599/86) δηλώνω ότι ο με τα κατωτέρω στοιχεία εργοδότης Ο.Α.Ε.Δ. - Ν.Π.Δ.Δ.
α. δεν με έχει ασφαλίσει Χ
β. με έχει ασφαλίσει με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά στοιχεία της απασχόλησής μου

για τη χρονική περίοδο από ……………… έως …………………. με αποδοχές ………………….. και τύπο αποδοχών …………………………………. για ………………….. ημ. Απασχόλησης …………………………. ………………………………………………………………………………………………………………………
και παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλιστική μου τακτοποίηση, όπως αναλυτικά έχω καταχωρήσει στην ανάλυση των στοιχείων απασχόλησής μου. Η εργασία μου στον Ο.Α.Ε.Δ. - Ν.Π.Δ.Δ. προσφέρετο υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας σε νόμιμο ωράριο για κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών της Υπηρεσίας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

ΑΜΕ ………………………….………… ΕΠΩΝΥΜΙΑ ……………………………….………………….. ΑΦΜ. ……………………. Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ …………………………………………..…………………
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ …………………………………………………….. ΤΗΛ. ………………………………….


ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για την ακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων δύνανται να βεβαιώσουν:
1. Αυτοί που απασχολήθηκαν ή απασχολούνται στον εργοδότη:
α) …………………………………………………………………………. χρον. περίοδος …………………..
β) …………………………………………………………………………. χρον. περίοδος …………………..
γ) …………………………………………………………………………. χρον. περίοδος …………………..
2. Οι εξής που γνωρίζουν (γείτονες κλπ):
α) ………………………………………………….. β) ………………………………………………………..
γ) ………………………………………………….. δ) ………………………………………………………..
Κατά την πληρωμή των αποδοχών μου υπέγραφα σε …………………………………………………………..
Η απασχόληση προκύπτει από τα εξής στοιχεία: …………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………………………………….
Εκκρεμεί αίτηση συνταξιοδότησής μου ή άλλης παροχής στο …………………………………………………..

Ημερομηνία: ………………………….
Ο/Η ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ή ΤΟΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΜΙΣΘ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΜΗΝΑΣ, ΕΤΟΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
ΑΠΟΔΟΧΕΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΑΡΙΘ. ΤΡΙΕΤ.

Ημερομηνία: ………………………….
Ο/Η ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ

Προσοχή: όσοι δεν έχετε στείλει ακόμη το εργαλαβικό για τα δεδουλευμένα εκτυπώστε αυτό εδώ. Έχει αλλάξει το πεδίο "α" της παρ. 1. Είναι σημαντικό.
ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΣ

Στην Αθήνα, οι παρακάτω υπογεγραμμένοι, δηλαδή αφ' ενός μεν ο Δικηγόρος Αθηνών Σπύρος Παυλάτος του Βασιλείου, με Α.Μ./ΔΣΑ 14173, κάτοικος Αθηνών, οδός Τζώρτζ 30-32, τηλ.210- 38.14.821, με A.Φ.Μ : 043978200 της Δ.Ο.Υ. IA’ Aθηνών και αφετέρου δε οι: ………………………………… του ……………….. με Α.Φ.Μ : ………………….. της Δ.Ο.Υ. ……………….. συνομολογήσαμε και συμφωνήσαμε τα παρακάτω:
1. Οι δεύτεροι συμβαλλόμενοι δηλώνουν ότι από την έννομη σχέση που τους συνδέει με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ο.Α.Ε.Δ._ Ν.Π.Δ.Δ”, ως παρέχοντες την εργασία του με ανανεούμενα συμφωνητικά συνεργασίας ορισμένης χρονικής διάρκειας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου) σε προγράμματα STAGE, έχουν προκύψει σε βάρος τους αναδρομικά για το ολόκληρο το χρονικό διάστημα που παρείχαν την εργασία τους, ήτοι από την αρχική τους πρόσληψη έως και την καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους, χρηματικές διαφορές, ήτοι: α) από την μη καταβολή του νόμιμου μισθού τους σύμφωνα με τα κατώτατα όρια όπως αυτά ορίζονται στο φορέα απασχόλησής τους (Ο.Α.Ε.Δ.-Ν.Π.Δ.Δ.), β) από την μη καταβολή των δώρων εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα, αποδοχών και επιδομάτων αδείας. Για την διευθέτηση των διαφορών αυτών, παρέχουν με την παρούσα την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα προς τον άνω εντολοδόχο Δικηγόρο , να τους αντιπροσωπεύει προς τούτο, ενώπιον των δικαστηρίων κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας και γενικά κάθε αρχής και υπηρεσίας, να υπογράφει για λογαριασμό τους κάθε έγγραφο σχετικό με την εντολή.
2. Η αμοιβή του εντολοδόχου εξαρτάται από την έκβαση της δίκης, σύμφωνα με τα άρθρα 92 παρ.4 και 5 του Κώδικα "περί Δικηγόρων" ή την εξώδικη λύση της διαφοράς με οποιοδήποτε τρόπο και ρύθμιση και θα καταβληθεί είτε με την δημοσίευση της απόφασης επί της ασκηθείσας αγωγής των εντολέων, που δέχεται τις αξιώσεις αυτών, είτε με την εξώδικη λύση της διαφοράς με την καταβολή των διεκδικούμενων χρημάτων τους με οποιοδήποτε τρόπο και ρύθμιση. Οι εντολείς εκχωρούν από τώρα το ισόποσο της ανωτέρας αμοιβής από το ποσό που θα τους επιδικαστεί για καθεμία διαφορά στον εντολοδόχο, ο οποίος κατ' αυτόν τον τρόπο ακωλύτως θα εισπράξει την αμοιβή του από τον εκχωρούντα οφειλέτη. Η αμοιβή αυτή καλύπτει τις διαδικαστικές και εξωδιαδικαστικές πράξεις του εντολοδόχου μέχρι της τελεσιδικίας της απόφασης που θα εκδοθεί. Αυτή η αμοιβή οφείλεται ακέραιη και σε περίπτωση συμβιβασμού σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας, σ' αυτή δε την περίπτωση θα υπολογιστεί επί του ποσού επί του οποίου έγινε ο συμβιβασμός. Η ίδια αμοιβή οφείλεται ακέραιη και στην περίπτωση ανακλήσεως εντολής, οπότε θα υπολογισθεί επί του αιτηθέντος ποσού ή σε περίπτωση καταργήσεως της δίκης με τον ίδιο υπολογισμό.
3. Οι εντολείς στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος των υποθέσεων, θα δώσουν στον εντολοδόχο Δικηγόρο ποσοστό οκτώ τοις εκατό (8%) επί του συνόλου των χρημάτων που θα τους επιδικασθούν (κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας) κατόπιν δικαστικής απόφασης, είτε θα τους καταβληθούν κατόπιν δικαστικού συμβιβασμού εξωδίκως με οποιοδήποτε τρόπο και ρύθμιση και το τυχόν επιδικασθέν ποσό της δικαστικής δαπάνης. Το προαναφερόμενο ποσοστό αμοιβής 8% μετά της τυχόν επιδικασθείσας δικαστικής δαπάνης, δια της παρούσης συμφωνείται, όπως παρακρατηθεί για λογαριασμό του εντολοδόχου Δικηγόρου τους από τον αντίδικο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ο.Α.Ε.Δ.- Ν.Π.Δ.Δ”. Αυτονόητο είναι ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος των υποθέσεων δεν οφείλεται από τους εντολείς αμοιβή, στον εντολοδόχο Δικηγόρο.
4. Οι εντολείς υποχρεούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Δικηγόρου σχετικά με τις υποθέσεις και να προσκομίζουν αμέσως στον εντολοδόχο δικηγόρο τα έγγραφα, που τους επιδίδει ο αντίδικος. Υποχρεούνται επίσης να θέτουν έγκαιρα στην διάθεση του Δικηγόρου όλα τα αποδεικτικά μέσα (έγγραφα, μάρτυρες κ.λ.π.) που είναι αναγκαία για την υποστήριξη της υπόθεσής τους.
5. Οι εντολείς εκχωρούν και μεταβιβάζουν από σήμερα στον Δικηγόρο, ισόποση προς την αμοιβή του, 8% του αντικειμένου της διαφοράς μετά της τυχόν επιδικασθείσας δικαστικής δαπάνης απαίτησή τους κατά του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ο.Α.Ε.Δ._ Ν.Π.Δ.Δ”, και παρέχουν σ' αυτόν την εντολή και πληρεξουσιότητα να αναγγείλει στον οφειλέτη την εκχώρηση αυτή.
6. Ο συμβιβασμός, δικαστικός ή εξώδικος ή η κατάργηση της δίκης για να είναι έγκυροι πρέπει να γίνουν μετά από έγγραφη συναίνεση του εντολοδόχου Δικηγόρου. Εάν η υπόθεση συμβιβαστεί ή καταργηθεί η δίκη, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του Δικηγόρου, δικαιούται αυτός την αμοιβή του, που θα λάβει απ' ευθείας από τον αντίδικο και θα υπολογιστεί επί του ποσού που αναφέρεται στην αγωγή ως άνω. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση εξώδικης ρύθμισης της υπόθεσης μετά την υπογραφή της παρούσας.
7. Οι εντολείς παραιτούνται από κάθε δικαίωμα τους όσον αφορά τη μείωση της πιο πάνω αμοιβής που συμφωνήθηκε για οποιοδήποτε λόγο και αιτία, θεωρούν δε αυτή νόμιμη, εύλογη και δίκαιη. Αυτή η αμοιβή περιέρχεται ολόκληρη στον Δικηγόρο, έστω και αν ανακληθεί η προς αυτόν εντολή ή πληρεξουσιότητα.
8. Οι εντολείς είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλλουν έκαστος – εκάστη, τα αναλογούντα δικαστικά έξοδα υπέρ τρίτων, ανά στάδιο δίκης, αφορούντα την σύνταξη, κατάθεση, επίδοση των δικογράφων, την τυχόν αναβολή των δικών, την εκδίκαση της υπόθεσης, την λήψη αντιγράφων της εκδοθεισομένων αποφάσεων και επίδοση αυτών και κατά την συζήτηση της αγωγής τους να καταβάλλουν το δικαστικό ένσημο σε ποσοστό οκτώ τοις χιλίοις (8%ο) επί του αιτουμένου ποσού (για το πέραν των 12.000 ευρώ, όπως αυτό ορίζεται) μόνο εφόσον το δηλώσουν και θέλουν να διατηρηθεί το καταψηφιστικό αίτημα των αγωγών τους και να διεκδικήσουν εκ του ασφαλούς τόκους υπερημερίας και να ζητήσουν να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αίτημα της αγωγής θα μετατραπεί σε αναγνωριστικό, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του ανωτέρω δικαστικού ενσήμου.
9.Το παρόν τελειούται με την αποδοχή της παρούσας εντολής από τον πληρεξούσιο δικηγόρο, η οποία αποδεικνύεται με την υπογραφή του στο παρόν, η δε ημεροχρονολογία υπογραφής του θεωρείται ως ημεροχρονολογία κατάρτισης του για τις έννομες συνέπειες.
10. Οι εντολείς ανέγνωσαν ευκρινώς την παρούσα σύμβαση που την θεωρούν δίκαιη και γενομένη προς το συμφέρον τους και παραιτούνται παντός δικαιώματός τους για τη διάρρηξη αυτής.

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ Ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ

Ονοματεπώνυμο Πατρώνυμο Υπογραφή

………………………του …………………………………..
………………………του ……………………………………
………………………του …………………………………..
………………………του ……………………………………
………………………του …………………………………..
………………………του ……………………………………
………………………του …………………………………..
………………………του ……………………………………
………………………του …………………………………..
………………………του ……………………………………
………………………του …………………………………..
Δικηγορικό Γραφείο
ΣΠΥΡΟΥ Β. ΠΑΥΛΑΤΟΥ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Τζώρτζ 30-32,Αθήνα Τ.Κ 106 82
Τηλ.210- 3814821 & 210-3812832(&΄fax)
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ






ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ


ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ




ΑΡΧΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ KAI ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (μετά και από την τυχόν ληφθείσα άδεια)


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΑΜΟΥΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΓΑΜΟΥ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΕΚΝΩΝ
(για τους τυχόν διαζευγμένους να αναφερθεί η ημερομηνία έκδοσης του διαζευκτηρίου)



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ) ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ (Απολυτηρίου Λυκείου – Πτυχίου ΠΕ ή ΤΕ



ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΜΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ)



ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ -
Α.Φ.Μ. & Δ.Ο.Υ.



Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ! ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ
Σήμερα το μεσημέρι στη 1,στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτίριο 5,εκδικάστηκε η υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων της συμβασιούχου stage στο ΙΚΑ Ευσταθίας Μανδαλά, κατά της λήξης της σύμβασης της.Η Ευσταθία ήταν από το 2005 με σύμβαση stage στο ΙΚΑ Περιστερίου και το τελευταίο 18μηνο στη Τεχνική υπηρεσία του ΙΚΑ.Παρόντες ήταν ο δικηγόρος της Χρήστος Νικολουτσόπουλος και ως μάρτυρες μόνιμος υπάλληλος από την Τεχνική υπηρεσία και ο Κώστας Κουτάς από τη συντονιστική Επιτροπή του ΙΚΑ.

Ο δικηγόρος έθεσε τη νομολογία της υπόθεσης με στοιχεία,ο μόνιμος υπάλληλος κατέθεσε ότι η θέση της συμβασιούχου παραμένει κενή,άρα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες,και ο Κουτάς έδειξε το έγγραφο για την κατάργηση των κωδικών ΟΠΣ που αποδεικνύεται ότι εργαζόμαστε και δεν μαθητεύουμε.
Αρα αφού αποδείξαμε εργασία και πάγιες και διαρκείς ανάγκες ο δικαστής έβγαλε προσωρινή διαταγή

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 510 ΕΥΡΩ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010.

Στις 12 Απριλίου αν κερδιθεί αυτή η δίκη και οριστικά μείνει στη θέση της,ανοίγει ο δρόμος για όσους έχουν καταθέσει αγωγές για δικαίωση τους.

Δεν έχει ξαναγίνει,όμως ως τώρα να έχει βγει έστω και προσωρινή διαταγή υπέρ συμβασιούχων stage και αυτό είναι θετικό.Είναι προσωπική επιτυχία του δικηγόρου κ. Νικολουτσόπουλου που χειρίστηκε την υπόθεση και των ατράνταχτων στοιχείων που κατέθεσαν οι μάρτυρες,τα οποία δεν μπόρεσε να αντικρούσει σε καμμία στιγμή ο δικηγόρος του ΙΚΑ.

Εμείς στη συντονιστική ΙΚΑ ,όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας ,συνεχίζουμε να διεκδικούμε συμβάσεις ορισμένου χρόνου,ώσπου να γίνουν οι αγωγές μας.Δεν παρατάμε τίποτα,κι ας στεναχωριούνται κάποιοι κακοήθεις που θα ήθελαν να μας δουν να τα παρατάμε.

Αναδημοσίευσει απο: http://ikastage.blogspot.com/

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ. Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ!!!!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

6852 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)
Άρθρο 7
Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή
πρόσληψη προσωπικού
Το δέκατο εδάφιο της περίπτωσης Β΄ της παρ. 2 του
άρθρου 18 του ν. 2190/1994, όπως αντικαταστάθηκε με
την παρ. 3 του άρθρου 12 του ν. 3146/2003 και τελικά
με την παρ. 1 του άρθρου 35 του ν. 3731/2008 (ΦΕΚ 263
Α), αντικαθίσταται ως εξής:
«α. Η κατάταξη όλων των υποψηφίων, εχόντων και μη
εχόντων εμπειρία, γίνεται με βάση τη βαθμολογία τους
σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια. Η εμπειρία δεν
λαμβάνεται υπόψη ως βαθμολογούμενο κριτήριο για το
πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων που προκηρύσσο−
νται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα. Για κλάσμα μισής
μονάδας και πάνω, διατίθεται μία θέση στην κατηγορία
όσων έχουν εμπειρία.
β. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που, από ειδική διάταξη
νόμου ή κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου
φορέα, η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση
διορισμού ή πρόσληψης.»

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ''

«Νομιμοποίηση» των ρουσφετιών στο Κοινοβούλιο
Του Γιωργου Σ. Mπουρδαρα

Την ώρα της μεγάλης κρίσης και στη σκιά των κινητοποιήσεων για τα έκτακτα μέτρα, που προκαλούν καθημερινό αποκλεισμό του Κοινοβουλίου, στο εσωτερικό του ναού της Δημοκρατίας πραγματοποιούνται τυπικές τελετές επισημοποίησης ρουσφετιών του παρελθόντος.

Πρόκειται για πράξεις ορκωμοσίας, στα νέα τους καθήκοντα, 232 νέων υπαλλήλων οι οποίοι, κάνοντας χρήση ρύθμισης στην οποία είχαν συμφωνήσει τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα τον Ιούνιο 2008, ζήτησαν και πέτυχαν τη μονιμοποίησή τους! Πρόκειται για ένα «άγος από το παρελθόν», σημείωσε σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλ. Πετσάλνικος ενώ μιλούσε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι πρόκειται για μετακλητούς υπαλλήλους που είχαν προσλάβει τα κόμματα από το 2004 έως και τη διάλυση της Βουλής το 2009. «Επί των ημερών μου, δεν πρόκειται να επαναληφθούν τέτοιες διαδικασίες», δεσμεύθηκε ο κ. Πετσάλνικος. Ανέφερε δε, ως επιπρόσθετο δείγμα της νέας αντίληψης -μένει να φανεί αν εφαρμοστεί στην πράξη-, ότι όταν και αν προκύψουν νέες ανάγκες για μόνιμους υπαλλήλους, η αναλογία θα είναι μία πρόσληψη (μέσω ΑΣΕΠ) για κάθε 10 συνταξιοδοτήσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως διευκρίνισε, αναζήτησε από την πρώτη στιγμή τρόπους και δυνατότητα να ακυρώσει τη διαδικασία των 232, πλην όμως ενημερώθηκε από νομικές υπηρεσίες ότι δεν θα μπορούσε να καταργήσει «θεμελιωμένα, διά νόμου, δικαιώματα».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τη Δευτέρα 8/3/2010 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

Επειδή κάποιοι δεν διαβάζουν σωστά τα έγγραφα που στέλνονται νομίζουν ότι θα γίνει απλώς Γενική Συνέλευση, επισημαίνουμε όμως ότι εκείνη τη μέρα έχουμε κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ για τους γνωστούς σε όλους μας και χιλιοειπωμένους λόγους. Οπότε τη Δευτέρα 8/3/2010 δεν εργάζεται κανείς stagier στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ειπωθούν και να γίνουν!!!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση για ΑΠΟΧΗ και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Φίλες και φίλοι, συνάδερφοι και πρώην συνάδερφοι συμβασιούχοι STAGE στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ,
Είναι ολοφάνερο πως βιώνουμε όλοι μας καταστάσεις πολύ άσχημες για πολλούς και διάφορους λόγους ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί για το γεγονός ότι η μονιμοποίησή μας φαντάζει πλέον σαν άφταστο όνειρο. Δεν είναι όμως έτσι ! Υπάρχει ακόμη τρόπος να δικαιωθούμε και να μη χαρίσουμε τις θέσεις για τις οποίες μοχθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια σε κανέναν άλλο, αλλά να τις πάρουμε επάξια εμείς που τις δικαιούμαστε!
Τα λάθη και οι παραλείψεις που έγιναν πολλά, οι απουσίες από τον αγώνα περισσότερες, οι απαιτήσεις όλων υπερβολικές. Ήρθε ο καιρός να αποδείξουμε όλοι μας πόση δύναμη και ενέργεια μας μένει ακόμη και πόση διάθεση για συνεννόηση και κοινό αγώνα έχουμε προς την επίτευξη του σκοπού μας.
Τη Δευτέρα 8/3/2010 και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Απεργία και Γενική Συνέλευση όλων των συμβασιούχων και πρώην συμβασιούχων STAGE του ΟΑΕΔ στο Ξενοδοχείο Acropol, Πειραιώς 1 στην Αθήνα. Θα συζητηθούν θέματα και θα επιλυθούν απορίες που δεν είναι δυνατό να συζητιούνται μεμονωμένα από το τηλέφωνο ή μέσα από τα ιστολόγια, οπότε όπως καταλαβαίνετε η παρουσία όλων είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.
Εάν δεν υπάρξει αυτή τη φορά η αναμενόμενη προσέλευση, το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάσει και θα προβεί, σε συνεννόηση με το νομικό σύμβουλο του Συλλόγου κο Παυλάτο, σε οποιαδήποτε ενέργεια, ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα και η συνοχή του. Το σίγουρο είναι ότι από εκεί και πέρα δεν θα συντρέχει κανένας λόγος ενημέρωσης των απόντων συναδέλφων από τη στιγμή που δηλώνουν εμμέσως δια της απουσίας τους ότι δεν ενδιαφέρονται. Ο μοναδικός λόγος απουσίας είναι αυτός του προβλήματος υγείας. Ήρθε ο καιρός να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το μέλλον μας.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοττεάκου Κατερίνα
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κορδετζάκη Μαρία

Ενημέρωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά από πολλά ερωτήματα συναδέλφων για τη χορήγηση αποδείξεων από το δικηγόρο για το ποσό που καταβάλαμε στην πρώτη αγωγή μας η απάντηση είναι ότι δεν υποχρεούται να δώσει τώρα αποδείξεις, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, διότι το ποσό που έχουμε δώσει είναι έναντι εξόδων υπέρ τρίτων και δεν αποτελεί αμοιβή για τη σύνταξη της αγωγής έως και την έκδοση πρωτόδικης απόφασης. Οι αποδείξεις θα χορηγηθούν από το δικηγόρο μόνο σε περίπτωση θετικής έκβασης της υπόθεσης οι οποίες και θα περιλαμβάνουν το συνολικό ποσό της αμοιβής του, σύμφωνα με το εργολαβικό – συμφωνητικό που έχουμε υπογράψει.
Επίσης, για διπλή προστασία των μελών μας λόγω του επικείμενου προβλήματος που υπάρχει στα δικαστήρια για τη διετή ή πενταετή παραγραφή των αξιώσεων από αποδοχές, πρέπει έκαστος απολυόμενος εντός έξι μηνών να προσέλθει στο κατά τόπον αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ που ανήκει η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν και να υποβάλλει δήλωση-καταγγελία. Την ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθήσουν και συνάδελφοι των οποίων οι συμβάσεις δεν έχουν λήξει ακόμη αλλά στην καταγγελία θα γράψουν την τελική ημερομηνία λήξης της σύμβασής τους. Στη δήλωση (η οποία χορηγείται από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ) θα αναφέρουμε τα εξής: «Παρέχουμε εργασία για το χρονικό διάστημα από …. έως …. υπό καθεστώς αμιγώς εξαρτημένης εργασίας για κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών στην υπηρεσία ……., εργαζόμενοι σε κανονικό ωράριο, και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την απόδοση των ασφαλιστικών μας εισφορών για το ανωτέρω χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις νόμιμες αποδοχές που δικαιούμαστε για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα της παρεχόμενης εργασίας μας και σύμφωνα με την ειδικότητά μας ως διοικητικοί υπάλληλοι». Η υποβολή της καταγγελίας είναι ατομική στο υποκατάστημα του ΙΚΑ που εδρεύει η κάθε υπηρεσία και ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει να λάβει αντίγραφο της καταγγελίας με αριθμό πρωτοκόλλου και να παρακολουθεί ο ίδιος την εξέλιξη της υπόθεσής του με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στο site δήλωση – φόρμα για τη διευκόλυνσή σας.
Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ.
Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοττεάκου Κατερίνα
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κορδετζάκη Μαρία